Nincs mit szépíteni, megláttam, megkívántam, megsütöttem. A minap szomszédom nálam sütött tortát, mert sajnálatos módon az ő sütője nem szuperált. Amikor beléptem a lakásba,- mert én közben levelet kapirgáltam a kertben, - olyan fantasztikus illat csapta meg az orromat, hogy nem is tudom leírni, és persze a látvány sem maradt el az elvártaktól kíváncsi szemeim elől.
Nekem sem kellett több, hiába volt ott az ebédfőzés ideje, közbe beszorítottam ezt a tortát is.
A receptről fogalmam sem volt, de rögtönöztem.
Hozzávalók:
Tésztához:
Túrótöltelék:
Tetejére:
Elkészítése:
A tésztához valókat robotgépben összegyúrtam és azonnal ki is nyújtottam egy 30 cm-es körré, pont a akkorára, hogy a 25 cm-es piteformát és a széleit is takarja. Így tettem a hűtőbe pihenni.
A tojásokat szétválasztottam. Fehérjéjüket egy csipet sóval kemény habbá vertem. A túrót, a cukort , a vaníliás cukrot, a citrom héjat és levet, valamint a tojások sárgáját robotgéppel összekevertem, majd beleforgattam a tojáshabot. A pihentetett tésztára öntöttem a tölteléket. Tetején elterítettem a lecsöpögtetett meggyszemeket. Tetejükre fahéjat szitáltam és némi nádcukorral is megszórtam. A 190 fokra előmelegített sütőbe tettem alul-felül sütésen és kb 40-45 perc alatt készre sütöttem.
Sikeremet mi sem bizonyította jobban, minthogy estére elfogyott a torta.
Nekem sem kellett több, hiába volt ott az ebédfőzés ideje, közbe beszorítottam ezt a tortát is.
A receptről fogalmam sem volt, de rögtönöztem.
Hozzávalók:
Tésztához:
- 20 dkg extra finomliszt
- 10 dkg vaj
- 5 dkg nyírfacukor
- 1 ek tejfül
- 1 tojás sárgája
- 1 kk citruspor
Túrótöltelék:
- 500 g krémtúró
- 3 tojás + egy fehérje (a maradék)
- 5 dkg nyirfacukor
- 3 cs. vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 1 citrom reszelt héja + 1 fél leve
Tetejére:
- 1 720 g -os magozott meggybefőtt lecsepegtetve
- 1 csapott tk fahéj
- 2 ek nádcukor
Elkészítése:
A tésztához valókat robotgépben összegyúrtam és azonnal ki is nyújtottam egy 30 cm-es körré, pont a akkorára, hogy a 25 cm-es piteformát és a széleit is takarja. Így tettem a hűtőbe pihenni.
A tojásokat szétválasztottam. Fehérjéjüket egy csipet sóval kemény habbá vertem. A túrót, a cukort , a vaníliás cukrot, a citrom héjat és levet, valamint a tojások sárgáját robotgéppel összekevertem, majd beleforgattam a tojáshabot. A pihentetett tésztára öntöttem a tölteléket. Tetején elterítettem a lecsöpögtetett meggyszemeket. Tetejükre fahéjat szitáltam és némi nádcukorral is megszórtam. A 190 fokra előmelegített sütőbe tettem alul-felül sütésen és kb 40-45 perc alatt készre sütöttem.
Sikeremet mi sem bizonyította jobban, minthogy estére elfogyott a torta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése