Összes oldalmegjelenítés

2015. január 17., szombat

Indiai szilvaszószos csirkemell

Egész héten loholok ide meg oda, így alig jut időm a főzésre. Ezért a héten szinte minden nap indiai ételt főztem, mert azt mindannyian szeretjük és pillanatok alatt elkészül. Szerintem nem kell mindent szentírásnak venni, ha receptet kreálunk. Emlékeztem régről a boltokban kapható indiai szilvás szószra és valami erre hajazó dolgot szerettem volna elkészíteni. Nem tudom az milyen volt, de ez nagyon finom lett. 



Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell filé
  • 1 ek olaj
  • 1 salottahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 cm gyömbér
  • 1 nagy csipet: só
  •                           bors
  •                           szegfűszeg
  •                           fahéj
  •                           kardamom
  • 1 ek garam masala
  • 25 dkg fűszeres szilvalekvár
  • 2 ek mangó chutney
  • 1 dl csirke alaplé (de lehet kókusztej, joghurt, víz, bármi ízlés szerint)
Elkészítése: 

Egy kanál olajon megpirítottam a kockára vágott salottahagymát. Hozzáadtam a csíkokra vágott csirkemellet, amit fehéredésig pirítottam. Közben pozyogtak bele a hozzávalók: a reszelt fokhagyma és gyömbér, a fűszerek, végül a lekvár és az alaplé. Ezt 10 percig pároltam fedő alatt. Ennyi idő alatt a jázmin rizs is elkészült és máris tálalhattam. 
Ez a mennyiség négy ember számára elegendő.

Nincsenek megjegyzések: