Egész héten loholok ide meg oda, így alig jut időm a főzésre. Ezért a héten szinte minden nap indiai ételt főztem, mert azt mindannyian szeretjük és pillanatok alatt elkészül. Szerintem nem kell mindent szentírásnak venni, ha receptet kreálunk. Emlékeztem régről a boltokban kapható indiai szilvás szószra és valami erre hajazó dolgot szerettem volna elkészíteni. Nem tudom az milyen volt, de ez nagyon finom lett.
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell filé
- 1 ek olaj
- 1 salottahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 cm gyömbér
- 1 nagy csipet: só
- bors
- szegfűszeg
- fahéj
- kardamom
- 1 ek garam masala
- 25 dkg fűszeres szilvalekvár
- 2 ek mangó chutney
- 1 dl csirke alaplé (de lehet kókusztej, joghurt, víz, bármi ízlés szerint)
Elkészítése:
Egy kanál olajon megpirítottam a kockára vágott salottahagymát. Hozzáadtam a csíkokra vágott csirkemellet, amit fehéredésig pirítottam. Közben pozyogtak bele a hozzávalók: a reszelt fokhagyma és gyömbér, a fűszerek, végül a lekvár és az alaplé. Ezt 10 percig pároltam fedő alatt. Ennyi idő alatt a jázmin rizs is elkészült és máris tálalhattam.
Ez a mennyiség négy ember számára elegendő.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése