Hozzávalók:
A tésztához:
A raguhoz:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 100 g mozzarella
- 1 üveg (285 g) Baresa aszalt paradicsom olajban eltéve
- 15 dkg zöld olívabogyó
- 2 dl tejszín
- 2 ek olívaolaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kk só
- 1 kk frissen őrölt bors
- 1 kk chilipehely
- 1 tk friss kakukkfűlevél
- 2-3 ek frissen pirított fenyőmag
Elkészítése:
A csirkemellet 1x1 cm-es kis kockákra vágjuk.
A hagymát apróra felkockázzuk és a felhevített olívaolajon megdinszteljük, hozzá adjuk a zúzott fokhagymát és a felkockázott csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk chilipehellyel és pirítjuk 2-3 percig. A fél üveg aszalt paradicsomot a tejszínnel késes aprítóban szósszá aprítjuk és a megpirított csirkére öntjük, így forraljuk tovább nyílt lángon még 8-10 percig, míg a csirke megpuhul. Közben sós lobogó vízben a tésztát kifőzzük, leszűrjük, leöblítjük, lecsepegtetünk. 2 -3 ek olívaolajat megforrósítunk egy serpenyőben és ebbe szedjük a tésztát. Tetszés szerint ebben a serpenyőben összekeverhetjük a tésztát a raguval, vagy a tészta tetejére is merhetjük a ragut. Díszíthetjük és ízesíthetjük mozzarellával, olívabogyóval, aszalt paradicsomcsíkokkal, az olajból kivett kapribogyóval és frissen pirított fenyőmaggal, bazsalikomlevéllel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése