Összes oldalmegjelenítés

2013. július 5., péntek

Rozskovászos tagliatelle tejszínes aszaltparadicsomos csirkével

Ezt a receptet a Lidl főzőversenyre készítettem. Ők meghatározzák minden héten, hogy milyen alapanyagokból kell elkészíteni az ételt. Azt, hogy mit választok még mellé, már az én ízlésem, hangulatom kérdése.




Hozzávalók: 
A tésztához:

A raguhoz:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 100 g mozzarella
  • 1 üveg (285 g) Baresa aszalt paradicsom olajban eltéve
  • 15 dkg zöld olívabogyó
  • 2 dl tejszín 
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kk só
  • 1 kk frissen őrölt bors
  • 1 kk chilipehely
  • 1 tk friss kakukkfűlevél
  • 2-3 ek frissen pirított fenyőmag


Elkészítése:
A csirkemellet 1x1 cm-es kis kockákra vágjuk.
A hagymát apróra felkockázzuk és a felhevített olívaolajon megdinszteljük, hozzá adjuk a zúzott fokhagymát és a felkockázott csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk chilipehellyel és pirítjuk 2-3 percig. A fél üveg aszalt paradicsomot a tejszínnel késes aprítóban szósszá aprítjuk és a megpirított csirkére öntjük, így forraljuk tovább nyílt lángon még 8-10 percig, míg a csirke megpuhul. Közben sós lobogó vízben a tésztát kifőzzük, leszűrjük, leöblítjük, lecsepegtetünk. 2 -3 ek olívaolajat megforrósítunk egy serpenyőben és ebbe szedjük a tésztát. Tetszés szerint ebben a serpenyőben összekeverhetjük a tésztát a raguval, vagy a tészta tetejére is merhetjük a ragut. Díszíthetjük és ízesíthetjük mozzarellával, olívabogyóval, aszalt paradicsomcsíkokkal, az olajból kivett kapribogyóval és frissen pirított fenyőmaggal, bazsalikomlevéllel.

Nincsenek megjegyzések: