Hozzávalók:
- 40 dkg marha lapocka darálva
- 2 szárzellerszár
- 2 közepes sárgarépa
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 duci gerezd fokhagyma
- 850 g-os fehér babkonzerv
- 1 kk só
- 1 kk frissen őrölt bors
- 1 kk füstölt paprika
- 1 tk kakukkfű
- 2 dl zöldségalaplé
- 500 g bazsalikomos paradicsomszósz
- 3 ek olívaolaj
- 20 dkg száraztészta
Elkészítése:
Az olajon megdinszteltem a felaprított vöröshagymát, majd a darált marhahúst átsütöttem, míg a színét meg nem változtatta, közben apró kockákra vágtam a répát és a zellert és a húshoz adtam. 1-2 percig pirítottam vele, eztán jött a leszűrt, leöblített konzervbab és a fűszerek. Az egészet felöntöttem a zöldségalaplével és hozzáadtam a paradicsomszószt. Lefedtem és a 180 fokos sütőbe tettem egy órára.
Mikor már úgy tippeltem, a hús megpuhult, feltettem a tésztavizet forrni, megsóztam és a tésztát 6 perc alatt megfőztem benne. Leszűrtem, leöblítettem, tálba tettem, nyakon öntöttem olívaolajjal és már tálaltam is. Csodák-csodájára fiam szívesen megette (ez nála igen nagy szó). Tehát sikeresnek minősítem a felhalmozott alapanyag felhasználási akciómat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése