Hozzávalók:
- 25 dkg fehér gyorskovász
- 5 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
- 5 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 25 dkg kenyérliszt
- 1,5 dl kézeleg víz
- 1 tk só
- 1 ek méz
- 1 dkg friss élesztő
- 1 ek olaj
- 1 kk frissen őrölt bors
- 1 kk chili pehely
- 1 kk kakukkfű
- 1 kk rozmaring
- 5-6 aszalt paradicsom feldarabolva
- 2 ek tejföl
A vízben elkevertem a mézet és az élesztőt és megkelesztettem. Minden összetevőt a kenyérsütő üstjébe töltötte és ruganyos tésztát gyúrtam belőle, ami egy órán át kelesztettem.
Mikor kétszeresére dagadt, lisztezett deszkán átgyúrtam, három részre osztottam.
Egy -egy adag tésztát kinyújtottam olyan hosszú téglalappá, mint kb. a bagettsütőforma.
majd feltekertem, így egy hosszú, vékony "botot" kaptam, amit belefektettem a sütőformába. A bagetteket lespricceltem olajjal, kis lisztet szitáltam a tetejére, bemetszettem éles késsel, majd letakarva fél órát újra kelesztettem langyos helyen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése