Bonyolultnak tűnő, hogy többféle fogásból készüljön el egy, de nem az. Mindegyik maximum 10 perc alatt elkészül. Gyors ebédnek is mondhatnám.
Hozzávalók:
A csirkéhez:
- 2 ek olívaolaj
- 1 hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 70 dkg csirkemellfilé
- 3 evőkanál balzsamecet
- 1 tkTabasco szósz
- 1 ek nádcukor
- 2 teáskanál őrölt szegfűbors
- 2 tk édes mustár
- 1 tk őrölt fahéj
- 2-3 ek szójaszósz
- 1 lime leve
- ½ narancs leve
- néhány friss kakukkfűág
Az ananász salsához:
- 1/2 ananász
- 1 marék koktél paradicsom
- 1 marék koriander zöld
- 1 lime leve
A kókuszos babos rizshez:
- 400g doboz angol sült bab
- 1 maréknyi friss koriander vagy sima levelű petrezselyem
- 2 ek olívaolaj
- 350g jázmin rizs
- 400ml kókusztej
- 200 ml csirkehúsleves
- 2cm friss gyömbér
- 1 piros chili
- só
- frissen őrölt fekete bors
Elkészítése:
A hagymát félfőre vágtam és karamellizáltam a felforrósított olajon, majd hozzáadtam a fokhagymát és a kb. 3x3 cm-re vágott csirkemell kockákat és addig sütöttem, míg minden oldaluk kissé megpirult. Ekkor rászórtam a fűszereket, a lime és narancs levét, letakartam fóliával és a 180 fokos sütőbe toltam 30 percre.
A rizskörethez a felforrósított olajon a rizst egy percig pirítottam, majd hozzáadtam a fűszereket, felöntöttem kókusztejjel és csirkehúslevessel és kb. 10 percig fedő alatt főztem lassú tűzön. Mikor már majdnem teljesen puha volt a rizs, akkor leszűrtem a babot és hozzákevertem, további 5 percig együtt főztem őket. Tálalásnál petrezselyem /koriander zöldet kevertem hozzá.
A salsához megpucoltam az a ananászt, kivágtam a kemény közepét, a gyümölcs húsát pedig felszeleteltem keskeny, falatnyi kockákra, hozzáadtam a negyedelt koktél paradicsomot, a koriander zöldjét , végül rátekertem egy lime levét.
Szenzációsan finom fúziós fogás kerekedett belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése