Hozzávalók 3 személyre:
- 3 egész csirkecomb
- 2-3 ek olaj
Töltelék:
- 10 dkg vaj
- 10 dkg aszalt vörös áfonya
- 1 ek tárkonylevél
- 1 kk só
- 1/2 kk bors
- 1 -2 ek snidling
Elkészítése:
A töltelék hozzávalóit késes aprítóban kicsit összevágtam, de csak kicsit, hogy ne massza legyen, hanem darabos maradjon. Mindezt a csirke fellazított bőre alá tömködtem. Kicsit sóztam, borsoztam és fóliával letakart tepsiben 160 fokon, hőlégkeverésen sütöttem fél órát, aztán a fóliát levéve még pirítottam 10-15 percet. A tepsibe mellé dugtam néhány szem megtisztított, felcikkezett burgonyát, amit sóztam, borsoztam, rácsavartam egy fél citrom levét, ráreszeltem a héját, néhány ág kakukkfű leveleivel megszórva elpironkodtak a combok mellett. Így spóroltam edényt, energiát. A keveredő ízek pedig csak javára váltak az ételnek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése