Annyira tetszett a grillparty a Gastropolisban, hogy én is nyársat ragadtam és ebédre összedobtam a családnak egy finom őszi grillnyársat.
Hozzávalók:
Hozzávalók:
Pác a csirkéhez:
- 0,5 db citrom (leve + reszelt héja)
- 0,5 közepes db lime (leve ! reszelt héja)
- 1 teáskanál himalája só
- 1 ek golden szirup
- 1 kávéskanál fahéj
- 1 g ötszínű bors
- 3-4 borókabohyó
- 0,5 dl dióolaj
A grillhez:
- 30 dkg csirkemell filé
- 25 dkg őszibarack
- 25 dkg szilva
- 10 dkg szőlő
- 10 dkg halloumi ajt
- 3 db nagy füge
- 5 dkg kecskesajt
- 3 fél dió
- 4 ek olívaolaj
Tálaláshoz:
- 1/2 fej tölgyfa salátalevél
- 1 ek balzsamecet krém
Elkészítése:
A pácba valókat
összekevertem, és a 3x3 cm-es kockákra vágott csirkemellet 2-3 órára bepácoltam, addig hűtőbe tettem.
A grillsajtot is a csirke méretére
vágtam
Az őszibarackot és
a szilvát kimagoztam. A barackot a csirke méretére vágtam, a szilvát egyben
hagytam, csak a magot távolítottam el belőle.
Mikor a húst
kellően átjárták az ízek, akkor dupla nyársra húztam hangulatom szerint a hozzávalókat. (Ebből a
mennyiségből 6 db kb. 30 cm-es nyársat készítettem.)
Nagy serpenyőbe
kevés olívaolajat öntöttem, és a nyársak minden oldalát erős tűzön 1-2 perc
alatt megpirítottam, hogy kérget kapjon a hús, majd az így elősütött nyársakat
tepsibe tettem. Közé tettem a
fügéket, melyeket félig négybe bemetszettem, alulról megnyomva szétnyitottam a
tetejét, ahova a fűszeres kecskesajtot és diót töltöttem.
A tepsit 180 fokra
hőlégkeverésen a grill alá tettem 5-6 percre, ennyi idő alatt készre sült
minden.
Tálalásnál a
tányérra tölgyfa salátaleveleket fektettem, meglocsoltam besűrített
balzsamecettel, és a nyársakat a tetejére fektettem. Az egészet
megkoronázta a diós, kecskesajttal töltött szép érett füge.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése