Hozzávalók:
- 1 kg pangasiusfilé
- só
- bors
- 1/2 citrom leve
Panír:
- 2 tojás
- 4 ek étkezési keményítő
- 1 csipet só
- 1 gerezd fokhagyma reszelve
- ugyanakkora gyömbér reszelve
Fűszeres mangó saláta:
- 1 nagy vagy 2 kisebb mangó
- 5 dkg vaj
- 2 ek nádcukor
- 2 ek édes chiliszósz
- 1 lime leve
- fekete bors
- rózsabors
- 1 ek szójaszósz
Kókuszos rizs:
- 25 dkg jázminrizs
- 2 ek olaj
- só
- bors
- húsleves
- 2dl kókusztej
- 1 marék áfonya
- 1-2 ek kókuszpehely
Elkészítése.
A halat tenyérnyi darabokra felvágtam, sóztam, borsoztam, citromlevet csavartam rá.
A tojást, keményítőt kevés sóval és borssal habverővel összekevertem, hogy sűrű palacsintatészta állagú tésztát kapjak. A halakat belemártottam és 175 fokos olajban mindkét oldalukat arany-barnára sütöttem. Konyhai törlőkendőn leitatta.
A mangót meghámoztam, szeleteltem. A vajat megforrósítottam, megkaramellizáltam benne a cukrot, beletettem a mangószeleteket, hozzáadtam a chiliszószt a lime levét, egy kevés fekete őrölt borsot és néhány rózsaborsot, valamint a szójaszószt. 1-2 percig forraltam.
A rizst megpirítottam, kevés borsot tekertem rá, majd mikor kifehéredett, felengedtem húslevessel, hogy egy ujjnyira ellepje a rizst, majd a kókusztejet ás az áfonyát is hozzáadtam és kb. 7-8 perc alatt puhára pároltam. Tálalásnál megszórtam kókuszpehellyel.Nem hiszem, hogy fél óránál többet szöszmötöltem az egésszel. Most dőlünk jobbra, meg balra, annyira belaktunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése