Amikor evvel foglalatoskodtam, akkor készítettem egy adag levendulavirággal ízesített tésztát is. Hihetetlen, de így másfél hónap távlatából is igen élénk illata és íze volt. Nagyon törtem a fejem, mit készítsek mellé, de ott ült a barna csiperke a hűtőmben, hát kénytelen voltam ahhoz folyamodni. Azt is tudtam, hogy citromnak muszáj belekerülnie az ételbe, így azt is tettem. Ketten, Jucika kolléga-és barátnémmal elfogyasztottuk, bár meg kell vallanom, hogy enyém volt a falatozás oroszlánrésze.
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 50 dkg barna csiperke
- 3 ek vaj
- 3 dl erőleves
- 1/2 csomag felaprított petrezselyem
- 1 kk bors
- 1 dl tejszín
- 1 ek kukoricaliszt
- 1/2 citrom leve, esetleg reszelt héja
- 20 dkg levendulás száraztészta
Elkészítése:
A közepes méretű csiperkéket ecsettel megtisztítottam, a szárak végeit levágtam, felnegyedeltem őket.
Egy serpenyőben vajat forrósítottam, ebbe tettem a gombát sülni. Ahhoz, hogy süljön és nem párolódjon, jó erős tűzre van szükség. A mikor elkezdett pirulni, hozzáadtam a borsot, petrezselymet, 1-2 percig forgattam, pirítottam a vajon, majd felengedtem az erőlevessel és fedő nélkül forraltam 8-10 percig. A kukoricalisztet csomómentesre kevertem a tejszínnel , hozzámertem egy kis levet a gombáéból, majd az egészet visszatöltöttem a serpenyőbe, újra felforraltam, rácsavartam a citromot és máris elcsavartam a kapcsolót, mert elkészült az étel. Mielőtt elkezdtem a gombával ügyködni, feltettem egy nagy tésztafőző lábasba vizet forralni, úgyhogy mire a ragu elkészült, a tészta is megfőtt. Persze nem tudtam megállni, hogy ne egyek belőle, de nagy részét azért beszállítmányoztam a munkahelyre, hogy megvendégelhessem belőle Jucikát is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése