De mielőtt ezt megtenném, bepácolom fél napra fokhagymás tejbe. A combból egy jó filéző késsel kivágtam a vékonyka csontokat és úgy szétnyitottam a combot, hogy mindenütt nagyjából 1 cm vastag legyen. Így tettem bele a fokhagymás tejbe.
Ez után csak elővettem a hűtőből, lecsepegtettem a húst, sóztam, borsoztam, lisztbe, felvert tojásba, majd friss fehér kenyérből készült morzsába forgattam és kevés olajon fedő alatt sütöttem mindkét oldalát 3-4 percig, míg arany-barnára nem sült.
Erdei gombás rizzsel és kis kakukkfűvel tálaltam. Ehhez a z olajon átfuttattam a felaprított gombát és rizst, enyhén sóztam, borsoztam, felengedtem húslevest és fedő alatt készre pároltam. Friss kakukkfű levelekkel ízesítette.
Hozzávalók 2 személyre:
- 2 kisebb egész nyúlcomb
- 0,5 l tej
- 2 nagy gerezd fokhagyma
- 1 kk só
- 1 kk frissen őrölt bors
- 5 dkg liszt
- 1 tojás
- 10 dkg friss fehér kenyérmorzsa
- 1 dl olaj a sütéshez
Körethez:
- 1 ek olaj
- 15 dkg vargányás erdei gomba keverék
- 2 ág kakukkfű
- só
- bors
- 15 dkg rizs
- 2,5 dl húsleves
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése