Bármikor neki lehet látni ennek a pogácsának az elkészítéséhez, mert tényleg gyors. Vészhelyzetben ideális. A fiam versenyre ment és valami gyorsat szerettem volna csomagolni neki.
Hozzávalók:
Tetejére:
Elkészítése:
A hozzávalókat kelesztőtálban összegyúrtam, 20 percre lefedtem. A megkelt tésztát lisztezett felületen kb. 3 cm-re kinyújtottam, pogácsaszaggatóval kiszaggattam. Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem őket kicsit távolabb egymástól, mert reméltem az erőteljes növekedést. Tetejüket a tojásfehérjével megkentem, sajttal, szezámmaggal megszórtam. A sütőt hőlégkeverésen 160 fokosra melegítettem elő és a pogácsákat 20 perc alatt megsütöttem. Igazán omlós, pillekönnyű tészta lett belőle.
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt (Nagyi titka extra finom)
- 10 dkg mascarpone
- 10 dkg szoba hőmérsékletű vaj
- 2 dl tejföl
- 1 tojássárgája
- 1 tk só
- 1 csomag Oetker expressz élesztő
Tetejére:
- a megmaradt tojásfehérje
- reszelt sajt
- szezámmag
Elkészítése:
A hozzávalókat kelesztőtálban összegyúrtam, 20 percre lefedtem. A megkelt tésztát lisztezett felületen kb. 3 cm-re kinyújtottam, pogácsaszaggatóval kiszaggattam. Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem őket kicsit távolabb egymástól, mert reméltem az erőteljes növekedést. Tetejüket a tojásfehérjével megkentem, sajttal, szezámmaggal megszórtam. A sütőt hőlégkeverésen 160 fokosra melegítettem elő és a pogácsákat 20 perc alatt megsütöttem. Igazán omlós, pillekönnyű tészta lett belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése