Hozzávalók:
- 2 közepes tojás
- 1 ek szőlőmagolaj
- 1 ek cukor
- 1 csipet só
- 15 dkg fehér tönkölyliszt (TBL-70)
- 2 dl tej
- 1,5 dl szódavíz
Elkészítése:
A tojásokat a sóval és a cukorral kikevertem,hozzáadtam a lisztet és a tejet. Homogén masszává kevertem, majd felhígítottam a szódavízzel. Kicsit hagytam állni. 26 cm-es teflon palacsintasütőben 1-1 tk olajon megsütöttem 1/2 - 3/4 perc alatt mindkét oldalát. (A palacsintát gyorsan, nagy lángon kell sütni. ) Ebből a mennyiségből 9 db palacsinta készült.
Különböző töltelékkel tálaltam:
- fahéjas - cukros
- fahéjas - cukros - szilvalekváros
- fahéjas - cukros - szilvalekváros - kardamomos (ezt ettem én. KIRÁLY!!!)
- sárgabaracklekváros
Borajánlat:
Aki szívesen meginna egy pohárka bort a palacsinta után, annak ezt ajánlanám:
Badacsonyi Ürmös - 2006 - Boksay Pince Badacsony - Badacsonyi borvidék
Minőségi fűszeres félédes fehérbor 0,75l
Az Ürmös (fűszeres félédes minőségi fehérbor)gyógyító hatását, kellemes
ízét, illatát, a kiváló olaszrizlingben áztatott 16 féle gyógy-és fűszernövénynek
köszönheti. 10-12 C fokra lehűtve aperitifként illetve desszertek kísérőjeként
ajánlom. Legkedvezőbben megkaptam ebben a vinotékában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése