Összes oldalmegjelenítés

2013. december 4., szerda

Falafel

Indiai ebédet főztem. Tudom, hogy a falafel nem indiai étel, de mivel az ízvilága tökéletesen illett a többi étel ízvilágához, muszáj voltam kipróbálni, mert még sohasem készítettem. Viszont egy étteremben ettem és annyira nem ízlett, hogy egyszerűen nem hitem el, hogy ez ilyen. Meg kellett győződnöm róla , milyen is igazából.


Hozzávalók: 

  • 25 dkg előre főzött csicseriborsó
  • 1 szeletke fehérkenyér
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tk sütőpor
  • 1 csokor petrezselyem 
  • 1 kk só
  • 1 kk bors
  • 1 ek garam masala
  • 1 közepes tojás



  • 1 dl olaj a sütéshez (kisebb edényben)

Elkészítése:

A hozzávalókat késes aprítóban összekaszaboltam. Kicsit lágyabb masszát kaptam (ami nem pépes volt, hanem kissé darabos, mintha daráltam volna), ezért fél órára betettem a hűtőbe, hogy kicsit megszilárduljon. Utána vizes kézzel nagy diónyi darabokat csíptem ki belőle és felhevített olajon mindkét oldalát megsütöttem.

Ezeket készítettem még mellé:
kókuszos rizs
alma chutney
indiai húsgolyók


Nincsenek megjegyzések: