Indiai ebédet főztem. Tudom, hogy a falafel nem indiai étel, de mivel az ízvilága tökéletesen illett a többi étel ízvilágához, muszáj voltam kipróbálni, mert még sohasem készítettem. Viszont egy étteremben ettem és annyira nem ízlett, hogy egyszerűen nem hitem el, hogy ez ilyen. Meg kellett győződnöm róla , milyen is igazából.
Hozzávalók:
Elkészítése:
A hozzávalókat késes aprítóban összekaszaboltam. Kicsit lágyabb masszát kaptam (ami nem pépes volt, hanem kissé darabos, mintha daráltam volna), ezért fél órára betettem a hűtőbe, hogy kicsit megszilárduljon. Utána vizes kézzel nagy diónyi darabokat csíptem ki belőle és felhevített olajon mindkét oldalát megsütöttem.
Ezeket készítettem még mellé:
kókuszos rizs
alma chutney
indiai húsgolyók
Hozzávalók:
- 25 dkg előre főzött csicseriborsó
- 1 szeletke fehérkenyér
- 1 kis fej lilahagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tk sütőpor
- 1 csokor petrezselyem
- 1 kk só
- 1 kk bors
- 1 ek garam masala
- 1 közepes tojás
- 1 dl olaj a sütéshez (kisebb edényben)
Elkészítése:
A hozzávalókat késes aprítóban összekaszaboltam. Kicsit lágyabb masszát kaptam (ami nem pépes volt, hanem kissé darabos, mintha daráltam volna), ezért fél órára betettem a hűtőbe, hogy kicsit megszilárduljon. Utána vizes kézzel nagy diónyi darabokat csíptem ki belőle és felhevített olajon mindkét oldalát megsütöttem.
Ezeket készítettem még mellé:
kókuszos rizs
alma chutney
indiai húsgolyók
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése