A minap Buddy Valastro TV-műsorát néztem. Minden alkalommal meghívja egy családtagját, vagy egy ismerősét és együtt főznek. Ott láttam egy észak - olasz hölgytől ezt a gyors, nagyon finom köretet készíteni. Mivel mindenem volt itthon hozzá, már csak három csibecombot vettem elő, amit megsütöttem a sütőben, míg a köretet előkészítettem.
Hozzávalók:
Elkészítése:
Az olajon megdinszteltem az apróra vágott vöröshagymát, aztán hozzáadtam a felszeletelt fokhagymát, valamint a zöldbabot. Megsóztam, borsoztam, rászórtam a friss, felaprított fűszernövényeket és erős tűzön 2-3 percig sütöttem. Közben a konzerv csicseriborsóról leöntötte a levét, leöblítettem, lecsepegtettem, a zöldbabhoz adtam. Felöntöttem a borral és az alaplével, ráreszeltem a citrom héját, rácsavartam a levét és erős tűzön forraltam. Máris hozzáadtam a paradicsomot (itt frisset), és még 2-3 percig forraltam, hogy sűrűsödjön a leve, de a bab még egy kicsit roppanós maradjon. Nagyon jó ízű köret lett belőle, ami szerintem önmagában is megállja a helyét, de a sült csirkével még teljesebb ízvilágot sikerült kialakítanom.
Hozzávalók:
- 2-3 ek olívaolaj
- 1 közepes vöröshagyma
- 3- 4 gerezd fokhagyma
- 60 dkg zöldbab
- 40 dkg csicseriborsó konzerv
- 40 dkg hámozott paradicsomkonzerv vagy friss paradicsom
- só
- bors
- 1 kk chilipehely vagy friss chilipaprika ízlés szerint
- friss majoranna
- friss kakukkfű
- 1/2 citrom leve és reszelt héja
- 1 tk nádcukor
- 2 dl fehérbor
- 2 dl zöldség- vagy csirkealaplé
Elkészítése:
Az olajon megdinszteltem az apróra vágott vöröshagymát, aztán hozzáadtam a felszeletelt fokhagymát, valamint a zöldbabot. Megsóztam, borsoztam, rászórtam a friss, felaprított fűszernövényeket és erős tűzön 2-3 percig sütöttem. Közben a konzerv csicseriborsóról leöntötte a levét, leöblítettem, lecsepegtettem, a zöldbabhoz adtam. Felöntöttem a borral és az alaplével, ráreszeltem a citrom héját, rácsavartam a levét és erős tűzön forraltam. Máris hozzáadtam a paradicsomot (itt frisset), és még 2-3 percig forraltam, hogy sűrűsödjön a leve, de a bab még egy kicsit roppanós maradjon. Nagyon jó ízű köret lett belőle, ami szerintem önmagában is megállja a helyét, de a sült csirkével még teljesebb ízvilágot sikerült kialakítanom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése