Összes oldalmegjelenítés

2012. november 2., péntek

Citromos báránykaraj mentás gnocchival

Találtam a mélyhűtőmben 4 szelet báránygerincet. Milyen a véletlen, a TV-ben láttam egy műsort,- milyen hasznosak a kora reggeli kávézások az ágy ölelő karjaiban,- mindig akkor látom meg az aznapi, vagy a másnapi ebédünket. Igazából a szakács elmondta, hogy kerti grillen szokták elkészíteni ezt az ételt, de a konyhában is tökéletesen meg lehet sütni. Na ennek kellet a végére járnom. 
Előkaptam a bárányhúst, meg az összes, nem sok hozzávalót:

  • 60 dkg báránykaraj
  • 1 egész citrom
  • 1 kisebb ág rozmaring
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kk só
  • 1 kk frissen őrölt bors
  • 5 ek olívaolaj

Mindezeket az anyagokat késes aprítóban krémesre daráljuk, ebbe pácoljuk egy napra a bárányhúst, egy lezárt tasakban. 
Ha eljött a másnap, a húst kiszedjük a pácból és egy vékonyan kiolajozott grillserpenyőben mindkét oldalát 3-3 percet sütjük, majd 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 8-10 percre és készre sütjük.
A frissen sült húst ezzel a körettel fogyasztottam. 

 

Nincsenek megjegyzések: