Összes oldalmegjelenítés

2012. november 4., vasárnap

Füstölt paprikás tészta

Szombaton Zsuzsival összefutottunk az Ázsia boltban és természetesen a tészta színezésről, ízesítésről volt szó. Nagyon jó ötleteket adunk egymásnak (legalábbis remélem, hogy részemről is). Ekkor beugrott a csirkeszárny és arról a füstölt paprika. Zsuzsi azonnal lekapott egy csomaggal és mentünk a dolgunkra. Délután írt, hogy nem bírt magával, már begyúrta a füstölt paprikás tésztát. Aztán egyéb teendőink miatt nem beszéltünk a végeredményről. Így ma már én sem húztam tovább, összedobtam a magam verzióját, kicsit belevonva ezt is , amiből már megszületett ő
Gyorsan összegyúrtam egy tésztát, ami így nézett ki:
  • 15 dkg BL-55 finomliszt
  • 1 nagy tojás
  • 1 csapott ek füstölt paprika
  • 1 kk chilipehely
  • nagy csipet só
  • kevéske víz
Késes robotgépben összedolgoztam, folpackba csomagolva fél órára a hűtőbe tettem pihenni.
Aztán elővettem, átgyúrtam rétesliszttel megszórt deszkán (ahogy Zsuzsi mondta), kinyújtottam és egy nem használt hűvös szobában felakasztottam szikkadni.






Magára hagytam vagy 20 percre, utána pedig felszabtam széles csíkokra, kb.: 40 cm hosszú és 4 cm szélesre. Aztán vizet forraltam egy nagy tésztafőző fazékba és 2 perc alatt kifőztem, jól leöblítettem, lecsepegtettem, tálba szedtem és kevés olajat öntöttem rá.
   



Nagyon kellemes ízű, de karakteres tésztát kaptam, melyhez gomba vadast tálaltam. Egymásnak voltak teremtve.

Nincsenek megjegyzések: