Hozzávalók:
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 2 zellerszár
- 1 kisebb répa
- kis fej burgony (opcionális
- 2 duci gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 szál újhagyma
- 1 marék friss kakukkfű
- 1 tk őrölt babérlevél
- 1 kis chilipaprika
- kevés bors
- 10 dkg vékonyra szelt bacon
- 30 dkg mélyhűtött kagyló
- 1 l zöldségalaplé
- 2 dl kókusztej
- 1 ek olaj
Elkészítése:
A fazékban felforrósítottam az olajat, beledobtam a felkockázott bacont, megpirítottam, majd kiszedtem, félretettem. A kisült zsíron megdinszteltem az apróra felvágott vöröshagymát, utána a fokhagymát, majd beletettem a leveszöldségeket , felöntöttem alaplével és fedő alatt főztem, míg a zöldségek megpuhultak. Ekkor botmixerrel összetörtem, hozzáadtam a kagylóhúst, a kókusztejet, a babérlevelet, petrezselymet és a kukkfüvet felaprítva és a csíkokra vágott újhagymát. Néhány percig forraltam. Tálalásnál megszórtam a kisült szalonnával, chili csíkokkal, petrezselyemmel és frissen sütött és feldarabolt tortilla lapokkal tálaltam.
Mondhatom, nagyon finom kis leves lett. Eredetileg azért akadt meg a szemem rajta, mert New England focicsapatának drukkolok,- sokak rosszallását magamra vonva,- és éppen amerikai focimeccsre készültünk, a csapatunk elődöntőjére. (Győztek!!!)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése