Összes oldalmegjelenítés

2012. november 8., csütörtök

Rozs gyorskovász

Hű de örülök, hogy ezt kipróbáltam, mert szuper jó kenyereket tudok vele sütni. Hasonlóan készítettem, mint a sima kenyérlisztest.

Hozzávalók: 

50 dkg RL-125 sötét rozsliszt 
1 tk méz
3 ek olaj
csipet só
1 dkg élesztő
3,5 dl víz



Elkészítése: a langyos vízben elkeverem a mézet, belemorzsolom az élesztőt és megkelesztem. Aztán ehhez keverem az olajat és a lisztet, összedagasztom, kint hagyom fél napot (ez most egy volt) érni a konyhában a kenyérsütő üstjében, majd újra átdagasztom, elosztom négy részre, duplán folpack-ba tekerve hűtőbe teszem és amikor  szükségem van rá, elhasználok egy-egy csomaggal.Nagyon szép és finom kenyereket lehet vele sütni.

Nincsenek megjegyzések: