Hű de örülök, hogy ezt kipróbáltam, mert szuper jó kenyereket tudok vele sütni. Hasonlóan készítettem, mint a sima kenyérlisztest.
Hozzávalók:
50 dkg RL-125 sötét rozsliszt
1 tk méz
3 ek olaj
csipet só
1 dkg élesztő
3,5 dl víz
Elkészítése: a langyos vízben elkeverem a mézet, belemorzsolom az élesztőt és megkelesztem. Aztán ehhez keverem az olajat és a lisztet, összedagasztom, kint hagyom fél napot (ez most egy volt) érni a konyhában a kenyérsütő üstjében, majd újra átdagasztom, elosztom négy részre, duplán folpack-ba tekerve hűtőbe teszem és amikor szükségem van rá, elhasználok egy-egy csomaggal.Nagyon szép és finom kenyereket lehet vele sütni.
Hozzávalók:
50 dkg RL-125 sötét rozsliszt
1 tk méz
3 ek olaj
csipet só
1 dkg élesztő
3,5 dl víz
Elkészítése: a langyos vízben elkeverem a mézet, belemorzsolom az élesztőt és megkelesztem. Aztán ehhez keverem az olajat és a lisztet, összedagasztom, kint hagyom fél napot (ez most egy volt) érni a konyhában a kenyérsütő üstjében, majd újra átdagasztom, elosztom négy részre, duplán folpack-ba tekerve hűtőbe teszem és amikor szükségem van rá, elhasználok egy-egy csomaggal.Nagyon szép és finom kenyereket lehet vele sütni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése