Összes oldalmegjelenítés

2012. december 2., vasárnap

Bombay burgonya

Ezt a receptet egy általam elismert szakács oldalán találtam. Mivel nagyon kedvelem az indiai konyhát, így némi változtatással rögtön el is készítettem.
Hozzávalók:
  • 1 kg burgonya héjában megfőzve 
  • 5-6 ek ghí (tisztított vaj)
  • 1 nagy lila hagyma
  • 1 csapott ek fekete mustármag
  • 1 csapott ek kurkuma
  • 1 csapott ek garam masala
  • 1 csapott ek római kömény
  • 1 csapott ek koriandermag
  • 1 tk chilipehely
  • 2 közepes paradicsom
  • 1 marék felaprított korianderlevél

Elkészítése:


A megfőtt krumplit meghámozzuk és nagy kockákra vágjuk. A ghít felforrósítjuk, beleszórjuk a fűszereket és fél percig pirítjuk, míg el nem kezd erősen illatozni. Ekkor rádobjuk a nagyobb kockára vágott lila hagymát, aztán a krumpli kockákat és így pirítjuk 4-5 percig, végül a felkockázott paradicsom és korianderzöld következik. Kicsit összeforgatjuk vele és már tálalhatunk is. 
Köretként, de önálló fogásnak is finom választás.

Nincsenek megjegyzések: