Összes oldalmegjelenítés

2012. december 8., szombat

Juharszirupos kínai csirke

Egyszerű, gyorsan elkészíthető ebédjeink egyike. Az igazság az, hogy nem volt kedvem sokáig tüsténkedni a konyhában (ritka pillanatok egyike). Kivettem a  hűtőből egy csirkemellet, a szekrényből néhány fűszert, egy kis rizst és máris készen volt az ebéd.

Hozzávalók:
  • 1 egész csirkemellfilé
Páchoz:
  • 1,5 dl juharszirup
  • 5 ek édes chiliszósz
  • 2 ek szójaszósz
  • 1 ek Worchester szósz
  • 1 tk mustár
  • 1 ek almaecet
  • 1 tk reszelt gyömbér
  • 2 gerezd fokhagyma szeletelve

  • 1/2 citrom leve
  • 3 szál újhagyma szeletelve
  • 1 nagyobb sárgarépa keskeny csíkokra vágva
  • 15 dkg zöldbab
  • 2 ek szezámolaj
Köret:
  • 30 dkg jázminrizs
  • 1 kk só
  • 0,5 l víz

Elkészítése:

A csirkemellet ceruzányi csíkokra vágjuk és bepácoljuk 3-4 órára. A szezámolajat felforrósítjuk a wokban, megpirítjuk a hagymát,, répát, zöldbabot, majd a páccal együtt a csirkemellet is hozzáadjuk, rácsavarjuk a citromot és 4-5 percig erős tűzön sütjük. Párolt jázmin rizzsel tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések: