Összes oldalmegjelenítés

2013. június 30., vasárnap

Egy egészséges reggeli

Ezt ettem ma, mielőtt elindulok a napi sétámra. Nagy részét én állítottam elő, ezért különösen értékes számomra. 


Hozzávalók: 





" A lucerna az összes vizsgált növény közül az egyik legteljesebb és legtáplálóbb fajta. Ráadásul mesésen gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, fehérjében, és minden esszenciális aminosav megtalálható benne, mérgeket semlegesítő és kihajtó hatása minden más meg vizsgált ételét felülmúlja. Kiderült, hogy növeli a szervezet betegségekkel szembeni ellenállóképességét, főként a gyulladásos megbetegedésektől, pl. az ízületi gyulladásoktól véd. Segít megelőzni a kifáradást, a szervezet kimerülését, és beállítja az optimális kalcium-foszfor arányt (2:1) a szervezetben.

Amint dr. H.E. Kirschner: A természet gyógyító füvei (Nature's Healing Grasses) című kiváló könyvében írja, Frank Bower kutató kimutatta, hogy a lucernában mind a 8 esszenciális aminosav megtalálható, amely a jó emésztéshez szükséges.

A lucernamag indiai változatának (Medicago Sativa) fehérjetartalma a 39,8%-ot is elérheti, és minden esszenciális aminosav megtalálható benne:

  • izoleucin 3,7%
  • leucin 7,4%
  • lizin 4,7%
  • metionin 1,3%
  • triptofán 0,7%
  • treonin és fenilalanin 4,2%
  • valin 4,4%.

A lucerna csírában megtalálható szaponin nevű vegyület az érfalakról lekaparja, és feloldja a lerakódásokat. Megelőzhető ezért vele a komoly érszűkület. Csökkenti a vércukorszintet, mert tisztítja a hasnyálmirigyet. Gyomorfekélynél azért tud segíteni, mert egy finom bevonatot képez a gyomor nyálkahártyáján. Ezáltal meg is védi. Serkenti a tejtermelődést szoptatós édesanyáknál. A benne lévő növényi hormonok miatt kiváló ösztrogén hatása van, amely például segíthet a mellrák megelőzésében. B12 vitamint tartalmaz, mely gyógyítja a vérszegénységet. Magas K-vitamin tartalma miatt megelőzi a vérrögök kialakulását. Csökkenti a fokozott havi vérzést. L-borostyánkősavat tartalmaz, amely felelős a kötőszövetek rugalmasságáért. Magas a Ca-tartalma, így érdemes fogyasztani a csontritkulás megelőzésére. Oldja a lerakódott húgysavat a szervezetben. A legszélesebb spektrummal rendelkezik minden eddig ismert tápanyag-koncentrátumba. A fogyókúrázók egyik őrangyala, de hólyag- és veseelégtelenség, idegrendszeri problémák, hajhullás és asztma, légzőszervi problémák, csont- és fogproblémák esetén is érdemes beépíteni az étrendbe.
A kis növényke sokáig eláll a dobozban, ha van helye. Képes három hét múlva is megmutatni erejét, természetesen, ha hűtve és jól tároljuk. Növekednek, összekapaszkodnak, zöldülnek. Ilyenkor a több klorofiltartalom teszi még értékesebbé."
(Forrás: www.antalvali.com)

Nincsenek megjegyzések: