A lényeg a tésztakészítés volt, a csirke csak mellékszereplő volt. Mindenféle ízű, színű tésztát elkészítek, ami csak az eszembe jut. Mikor először hallottam a kovászos tésztáról, csak kerekedett a szeme, hogy ilyen is létezik, de azóta nagy rajongója lettem.
A tésztakészítést itt már leírtam.
Hozzávalók:
Az újhagymát, gyömbért, fokhagymát, mangót gyufaszálnyi vékony csíkokra vágtam. A citromfüvet klopfolóval összetörtem. Wokban felforrósítottam az olajat és amikor füstölni kezdett, rádobtam az újhagymát és a gyömbért, majd a fokhagymát és a ceruzányira felcsíkozott húst és erős tűznél pirítottam, míg ki nem fehéredett. Ekkor hozzáadtam mangót és az összes fűszert, amivel újabb 1-2 percig pirítottam aztán felengedtem kevás csirkealaplével. Evvel főztem 6-8 percig. Közben lobogó sós vízben 3 perc alatt kifőztem a tésztát. Mikor elkészült, a ragura szedtem. Jucika barátnőmmel ettük meg, és úgy gondolom mindketten igen elégedettek voltunk a végeredménnyel.
A tésztakészítést itt már leírtam.
Hozzávalók:
- 100 g kovász
- 1 db tojás (70 g)
- 1 kávéskanál őrölt gyömbér
- 1 kávéskanál chilipehely
- 16 dkg tönköly fehér liszt
- 1 csipet himalája só
- 2 teáskanál kínai ötfűszer-keverék
- 1 teáskanál szezámolaj
- 1 kk szecsuáni bors
- 1 kk ötszínű bors
- 30 dkg csirkemellfilé
- 30 dkg mangó húsa
- 2 szál újhagyma
- 2 ek szezámolaj
- 1 szál thai citromfű
- 1 hüvelykujjnyi gyömbér
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- 3 ek szójaszósz
- 2 ek Worchestershire szósz
- 2 ek édes chiliszósz
- 1 tk kínai ötfűszer-keverék
- 1 tk őrölt koriander
- 4-5 szem őrölt szecsuáni bors
- 2 dl csirke alaplé
Az újhagymát, gyömbért, fokhagymát, mangót gyufaszálnyi vékony csíkokra vágtam. A citromfüvet klopfolóval összetörtem. Wokban felforrósítottam az olajat és amikor füstölni kezdett, rádobtam az újhagymát és a gyömbért, majd a fokhagymát és a ceruzányira felcsíkozott húst és erős tűznél pirítottam, míg ki nem fehéredett. Ekkor hozzáadtam mangót és az összes fűszert, amivel újabb 1-2 percig pirítottam aztán felengedtem kevás csirkealaplével. Evvel főztem 6-8 percig. Közben lobogó sós vízben 3 perc alatt kifőztem a tésztát. Mikor elkészült, a ragura szedtem. Jucika barátnőmmel ettük meg, és úgy gondolom mindketten igen elégedettek voltunk a végeredménnyel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése