Nagyon szép szilvát vettem a Lidlben, míg vártam, hogy a fiam sorra kerüljön a fogorvosnál. Enni vettem, de annyi gyümölcs ül a hűtőben, hogy nem nagyon került volna rá sor, ezért reggel összeállítottam, amit bele gondoltam és elkezdtem lassan főzni. Nem egy nagy mennyiség, de nálunk eléggé keresett cikk a szilvalekvár, ezért sohasem lehet sok belőle. Minden alkalommal máshogyan ízesítem. Íme a mai: öt közepes méretű üveggel lett ebből a mennyiségből.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Nagy-nagy türelmet igényel. Állunk, kavargatjuk, míg legalább 1/3-val csökken. Ekkor belekevertem egy púpozott tk Kaldenekker - féle pektint, amivel még 5 percet Forraltam a lekvárt. Sterilezett üvegekbe töltöttem színültig, celofánnal, majd a tetejével lezárva az üveget papírba csomagolva kosárba pakoltam őket szorosan és egy vastag takaróval letakartam. Ott fogom hagyni legalább 3 napig, hogy ott hűljön ki. Aztán elfoglalhatja a helyét a többiek mellett a polcon.
Hozzávalók:
- 2,5 kg kimagozott szilva
- 12,5 dkg demerara nádcukor
- 1/2 rúd vanília
- zöld diónyi gyömbér
- 1/2 citrom leve és reszelt héja
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 tk őrölt öt színű bors
- 1 kk őrölt rózsabors
- 3 db szegfűbors
- 3 db borókabogyó
- 3 db szegfűszeg őrölve
- 1 tk citruspor
Elkészítés:
Nagy-nagy türelmet igényel. Állunk, kavargatjuk, míg legalább 1/3-val csökken. Ekkor belekevertem egy púpozott tk Kaldenekker - féle pektint, amivel még 5 percet Forraltam a lekvárt. Sterilezett üvegekbe töltöttem színültig, celofánnal, majd a tetejével lezárva az üveget papírba csomagolva kosárba pakoltam őket szorosan és egy vastag takaróval letakartam. Ott fogom hagyni legalább 3 napig, hogy ott hűljön ki. Aztán elfoglalhatja a helyét a többiek mellett a polcon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése