Összes oldalmegjelenítés

2013. október 2., szerda

A tökéletes bécsi rántott csirke

A múlt héten volt szerencsém részt venni egy főzőkurzuson, ahol is a séf hosszadalmas faggatózásom után elárulta, hogyan készítik Bécsben a tökéletes rántott csirkét,amiért százak zarándokolnak el az étterembe naponta. A recept igen egyszerű.

Hozzávalók: 

  • pontosan 1 kg-os csirke
  • 10 dkg só


Ezeket összeházasítjuk 24 órára, majd panírozzuk, bő olajban közepes lángon (én fedő alatt) kisütjük.
Hát ennyi. Azért sütés előtt a combokat,- mert én csak abból készítettem,- alaposan lemostam és lenyúztam a bőrét. Nekem ugyan kicsit sós volt (bár én mindent sótlanul eszek), de családom igen ízletesnek vélte.


Nincsenek megjegyzések: