A választás ez volt, vagy paprikás krumpli. A zsivány családom nem ezt választotta? Na azért evvel sincs olyan sok macera, de valamivel mégis több mint a másik étellel.
Hozzávalók:
Elkészítése:
Hozzávalók:
- 3 db 20 dkg-os bőrös lazacszelet
- tengeri só ízlés szerint (nálam csak kevéske)
- frissen őrölt bors (bőségesen)
- kakukkfű (3 szál)
- fél citrom leve (de akár a héját is ráreszelhetjük a halra)
- 1 nagy szák friss kapor
- 30 dkg gyöngyhagyma
- 5 dkg vaj
- 4 ek méz
- 45 dkg burgonya
- 5 dkg vaj
- 1,5 dl zsíros tej
- 25 dkg édesburgonya
- 1 dl olívaolaj
Elkészítése:
A mogyoróhagymát megpucoltam és annyi
vízben, hogy éppen ellepje, 5 dkg vajjal és a mézzel kis lángon feltettem főzni, míg opálos nem lesz (fél óra).
A bőrös lazac filéről a pikkelyeket lekapartam, megmostam,
megszárítottam, sóztam, borsoztam, meglocsoltam citromlével és egy-egy szál
kakukkfű leveleit rászórtam, hagytam érni hűtőben legalább fél órát.
A burgonyát meghámoztam, kockára vágtam,
sós vízben megfőztem 10 perc alatt, majd leszűrtem, hozzáadtam a vajat és a tejet és alaposan
kikevertem, hogy szép sima püré legyen.
Az édesburgonyát meghámoztam, julienne-re vágtam és felhevített olívaolajon hirtelen
ropogósra sütöttem, szalvétán leitattam.
A megmaradt olajon a lazacot először a
bőrös oldalával kb. 3-4 percig, a másik oldalát csak 1 percig sütöttem, hogy
belül még rózsaszín maradjon.
Tálalásnál mindenből tálaltam a tányérra. A lazacot kaporral díszítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése