Készültünk a VIII. Hungarian Bowl-ra, tehát jó kondícióban kellett kiérnünk a meccsre. Ez volt az ebédünk.
Hozzávalók:
A mustáros sült csirkéhez
Elkészítése:
A csirkét megmostam, kívül-belül szárazra töröltem, bekentem lágy vajjal, sóztam, borsoztam. Fóliával letakarva 40-50 percig közepes tűzön sütöttem egy akkora tűzálló tálban, amekkora pont a csirke.
Ezután levettem a fóliát, a csirkét körben megkentem a magos mustárral és mindkét felét pirosra sütöttem (kb fél óra alatt). A csirkét még pihentettem 10 percet tálalás előtt.
A sült Waldorf salátához
Elkészítése:
A friss kenyeret ledaráltam, egy maréknyit félretettem belőle a tetejére szórásnak.
A szárzellert, az almát, diót kis (kb. 05x0,5 cm-es) kockákra vágtam.
A petrezselymet felaprítottam.
5 dkg lágy vajjal az összes többi alapanyagot egy tálban összekevertem.
Egy tűzálló tálat kikentem vajjal és elsimítottam benne a keveréket.
Tetejét megszórtam a maradék morzsával és kevés vajat csipkedtem rá.
180 fokos sütőben hőlégkeverésen 25-30 perc alatt megsütöttem.
v. s.
Hozzávalók:
A mustáros sült csirkéhez
- 1,5 kg-os egész csirke
- 1 tk só
- 1 kk bors
- 2 ek magos mustár
- 5 dkg vaj
Elkészítése:
A csirkét megmostam, kívül-belül szárazra töröltem, bekentem lágy vajjal, sóztam, borsoztam. Fóliával letakarva 40-50 percig közepes tűzön sütöttem egy akkora tűzálló tálban, amekkora pont a csirke.
Ezután levettem a fóliát, a csirkét körben megkentem a magos mustárral és mindkét felét pirosra sütöttem (kb fél óra alatt). A csirkét még pihentettem 10 percet tálalás előtt.
A sült Waldorf salátához
- 3 szál halványító zeller
- 2 nagyobb alma
- 10 dkg dió
- 10 dkg fehér kenyér frissen darálva
- 1 tojás
- 2 ek magos mustár
- 1 csokor petrezselyem
- 1- 2 marék muskotályos szőlőszem
- 5 + 2 dkg lágy vaj
Elkészítése:
A friss kenyeret ledaráltam, egy maréknyit félretettem belőle a tetejére szórásnak.
A szárzellert, az almát, diót kis (kb. 05x0,5 cm-es) kockákra vágtam.
A petrezselymet felaprítottam.
5 dkg lágy vajjal az összes többi alapanyagot egy tálban összekevertem.
Egy tűzálló tálat kikentem vajjal és elsimítottam benne a keveréket.
Tetejét megszórtam a maradék morzsával és kevés vajat csipkedtem rá.
180 fokos sütőben hőlégkeverésen 25-30 perc alatt megsütöttem.
Mellé egy kis ráadásnak - fiam nagy bánatára nem elég, - mustáros sült burgonyát is tálaltam.
Ezek után következhetett a meccs.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése