Összes oldalmegjelenítés

2013. november 15., péntek

Mangós currys csirke

Ült a hűtőmben egy bordó, érett hibátlan nagy mangó. Ahányszor kinyitottam az ajtót, rám mosolygott, kacsintott és hangosan kérlelt: - Készíts el végre valaminek! Elfogyott a mangó chutneym, de egy mangóval- hiába óriás,- nem állok neki chutneyt főzni.
Nem volt más választásom, ötvöztem a csirkemellel és negyed óra alatt készen volt az ebéd.


Hozzávalók: 

  • 1 érett mangó (nettó 40 dkg)
  • 50 dkg csirkemell filé
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma (nagysága vérmérséklettől függ)
  • 1 ek currypor
  • 1 kk tarkabors (ötszínű)
  • koriander levél
  • 2 dl kókusztej
  • 2 ek édes chiliszósz
  • 2 ek halszósz
  • 2 ek szójaszósz
  • 2 ek balzsamecetkrém
  • 1/2 lime leve
  • 2 dl csirkehúsleves


Elkészítése:

Az olajon megdinszteltem a hagymát. Míg sült, megpucoltam a mangót, lehántottam a magjáról és felkockáztam kb 2x2 cm-es darabokra. Hasonló méretűre vágtam a csirkét is. A megdinsztelődött vöröshagymához hozzáadtam a csirkemell kockákat, a fokhagymát és a fűszereket. Átsütöttem, míg teljesen kifehéredett. Felöntöttem  a csirkealaplével és fedő alatt 5 percig főztem, majd levettem a fedőt, hozzáadtam a mangót és kókusztejet, valamint a lime levét. Így forraltam néhány percig, míg besűrűsödött.
Vadrizses jázmin rizzsel tálaltam és koriander levéllel szórtam meg(ugyan a mélyhűtőből varázsoltam elő, de az íze ott volt).

Nincsenek megjegyzések: