Ha karácsony, akkor általában halat esznek a magyar emberek. Én e célra pisztrángot vásároltam. S mivel finom erőlevest főztem, amibe sok zeller főtt, így köretnek zelleres burgonyapürét készítettem.
Hozzávalók: 3 személynek
A püréhez:
Elkészítése:
A pisztrángokat megmostam, szárazra töröltem, a kívül-belül sóztam, belsejét megborsoztam. A citromot felszeleteltem és félbe vágtam a szeleteket, hogy be tudjam zárni a halba. A hasüregbe fektettem a citromszeleteket, és 2-2 ág kakukkfüvet. A halat összetűztem hústűvel, hogy bent maradjon, amit belülre szántam. Megforgattam lisztbe, tojásba, majd őrölt mandulába. Teflon tepsibe fektettem a halakat, tetejükre vajdarabokat fektettem és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütöttem őket.
A püréhez a burgonyát megfőztem sós vízben. Azon forrón a robotgép táljába öntöttem, hozzáadva a vajat, had olvadjon, az erőlevesben főtt puha zellert, nagy csipet szerecsendiót, a tojássárgáját és a tejet. Habosra kevertem. Nagyon finom lesz a krumplipüré, ha tojássárgája is kerül bele.
Egy teflon serpenyőben sütöttem hozzá néhány szelet citromot is.
Hozzávalók: 3 személynek
- 3 db 25-30 dkg-os pisztráng
- 1/2 citrom
- 6 ág kakukkfű
- só
- bors
- 1 nagy tojás
- 5 dkg liszt
- 5 dkg mandulaliszt
- 5 dkg vaj
A püréhez:
- 4 közepes burgonya
- 20 dkg főtt zeller
- só
- 1 kk szerecsendió
- 10 dkg vaj
- 1 dl zsíros tej vagy tejszín
- 1 tojás sárgája
Elkészítése:
A pisztrángokat megmostam, szárazra töröltem, a kívül-belül sóztam, belsejét megborsoztam. A citromot felszeleteltem és félbe vágtam a szeleteket, hogy be tudjam zárni a halba. A hasüregbe fektettem a citromszeleteket, és 2-2 ág kakukkfüvet. A halat összetűztem hústűvel, hogy bent maradjon, amit belülre szántam. Megforgattam lisztbe, tojásba, majd őrölt mandulába. Teflon tepsibe fektettem a halakat, tetejükre vajdarabokat fektettem és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütöttem őket.
A püréhez a burgonyát megfőztem sós vízben. Azon forrón a robotgép táljába öntöttem, hozzáadva a vajat, had olvadjon, az erőlevesben főtt puha zellert, nagy csipet szerecsendiót, a tojássárgáját és a tejet. Habosra kevertem. Nagyon finom lesz a krumplipüré, ha tojássárgája is kerül bele.
Egy teflon serpenyőben sütöttem hozzá néhány szelet citromot is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése