Mindennek a kezdete, hogy vettem egy vödör narancsot. Minden üzlet azt árulja. Készítettem narancslikőrt, narancslekvárt, és narancsos papardellét is. Mellé pedig narancsos mustáros csirkét sütöttem.
Hozzávalók
A csirke:
Pácoláshoz:
Sütéshez:
Elkészítése:
A narancs sárga héját lereszeltem, levét kicsavartam. Elkevertem kevés olajjal és egy kanál mustárral és 3-4 órára bepácoltam vele a csirkemellet.
Ezután kiemeltem a húst a pácból, kicsit megsóztam, megszórtam kevés fűszerkeverékkel és egy teflon serpenyőben mindkét oldalát erős tűzön 2-3 perc alatt megpirítottam. Ekkor nyakon öntöttem a páclével és a 200 fokra előmelegített sütőbe tettem kb. 15 perc alatt megsütöttem. Ez idő alatt a páclé besürüsödött, így szószként tálalhattam a hús mellé.
Nem igényel sem túl sok alapanyagot (az arab fűszer akár el is hagyható), sem nagy főzési tudományt. Ráadásul nagyon gyorsan elkészíthető fogás.
Hozzávalók
A csirke:
- 75 dkg csirkemell filé (3 db fél csirkemell)
Pácoláshoz:
- 1-2 ek olaj
- 1 narancs leve és reszelt héja
- 1 ek magos dijoni mustár
- bors
Sütéshez:
- só
- 1 ek arab fűszerkeverék
Elkészítése:
A narancs sárga héját lereszeltem, levét kicsavartam. Elkevertem kevés olajjal és egy kanál mustárral és 3-4 órára bepácoltam vele a csirkemellet.
Ezután kiemeltem a húst a pácból, kicsit megsóztam, megszórtam kevés fűszerkeverékkel és egy teflon serpenyőben mindkét oldalát erős tűzön 2-3 perc alatt megpirítottam. Ekkor nyakon öntöttem a páclével és a 200 fokra előmelegített sütőbe tettem kb. 15 perc alatt megsütöttem. Ez idő alatt a páclé besürüsödött, így szószként tálalhattam a hús mellé.
Nem igényel sem túl sok alapanyagot (az arab fűszer akár el is hagyható), sem nagy főzési tudományt. Ráadásul nagyon gyorsan elkészíthető fogás.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése