Összes oldalmegjelenítés

2014. január 12., vasárnap

Zellerkrémleves

Bíztam benne, hogy amint írják, ez majd elveszi az étvágyamat, de csak kevéssé tapasztaltam ezt. Igaz, mikor már a negyedik csészével ittam meg, nem voltam éhes. Vagy az volt az oka, hogy nagyon ízlett. Még azért késő este képes voltam pár kekszet elrágni, pedig ez nem szerepelt a terveim között.  Na nem baj, a zeller vízhajtó hatása azért érvényesült. Ha mástól nem, attól majd karcsú leszek. 


Hozzávalók:

  • 35 dkg zeller (már megtisztítva)
  • 8 dkg sárgarépa (egy közepes szál)
  • 7 dkg fehérrépa (egy közepes szál)
  • 1 ek olaj
  • 1 kk só
  • pár csavarás bors
  • 0,5 l zöldség alaplé
  • 1 dl tejszín


Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítottam és uborkagyalun legyalultam vékonyra, hogy hamar elkészüljön. Megdinszteltem egy kanál olajon, sóztam, borsoztam és felengedtem az alaplével. Jó sűrű lett, de végül is krémlevest készítettem. Fedő alatt főztem negyed órát, hozzáadtam a tejszínt és botmixerrel pürésítettem. Innentől kezdve ezt iszogattam egész délután és este, annyira ízlett.

Nincsenek megjegyzések: