Nagyon gyors ebédet kellett összeütnöm, mert délelőtt a kondi-teremben erősítettük a testünket családilag, majd hazarogyadoztunk éhesen, kimerülten. Este pedig jönnek a fiam barátai, akiket meg kell etessek valamivel, mivel itt lesz a XLVIII. Super Bowl meccsnézés - szurkolás.
Ezért pillanatok alatt összedobtam az ebédet.
Hozzávalók: 3 főre
A sült burgonyához:
Elkészítése:
A burgonyát meghámoztam, cikkekre vágtam. Kevés olajjal megspricceltem (erre a célra egy virág permetezőt használok - szegény ember nem olaj spray-vel dolgozik). Megszórtam sóval, borssal, korianderrel és rászórtam a mustárt. Ráreszeltem a citrom héját és jól összemasszíroztam az egészet. Fóliával lefedve a 200 fokos sütőbe tettem légkeverésen.
Ezt követte a csirke előkészítése. Egy-egy fél mellet 3 szeletre vágtam, úgy 1 cm vastagra. Ezt is lespricceltem olajjal. Úgy, mint a krumplit sóztam, borsoztam, kávéskanálnyi mustárt kentem minden szelet egyik oldalára, majd lefedtem a kimagozott, elszeletelt almával. Annak a tetejére frissen reszelt parmezán került, valamit fólia és követte a krumplit a sütőbe. A kettő közt eltelt 10 perc, ennyivel több kellett a krumpli sütéséhez. 20 perc után levettem a fóliákat és néhány perc alatt pirosra sütöttem az árut.
Családom türelmetlenül várta már, hogy megehesse, mert bizony elégettünk jó néhány kalóriát, amit így pótolhattunk.
Ezért pillanatok alatt összedobtam az ebédet.
Hozzávalók: 3 főre
- 60 dkg csirkemell filé
- 2 ek olaj
- só
- frissen őrölt bors ízlés szerint
- 6 kk dijoni magos mustár
- 1 nagyobb granny smith alma
- 6 dkg parmezán
A sült burgonyához:
- 3 nagy burgonya
- 2 ek olaj
- só
- frissen őrölt bors ízlés szerint
- 1 tk őrölt koriandermag
- 2 ek dijoni magos mustár
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítése:
A burgonyát meghámoztam, cikkekre vágtam. Kevés olajjal megspricceltem (erre a célra egy virág permetezőt használok - szegény ember nem olaj spray-vel dolgozik). Megszórtam sóval, borssal, korianderrel és rászórtam a mustárt. Ráreszeltem a citrom héját és jól összemasszíroztam az egészet. Fóliával lefedve a 200 fokos sütőbe tettem légkeverésen.
Ezt követte a csirke előkészítése. Egy-egy fél mellet 3 szeletre vágtam, úgy 1 cm vastagra. Ezt is lespricceltem olajjal. Úgy, mint a krumplit sóztam, borsoztam, kávéskanálnyi mustárt kentem minden szelet egyik oldalára, majd lefedtem a kimagozott, elszeletelt almával. Annak a tetejére frissen reszelt parmezán került, valamit fólia és követte a krumplit a sütőbe. A kettő közt eltelt 10 perc, ennyivel több kellett a krumpli sütéséhez. 20 perc után levettem a fóliákat és néhány perc alatt pirosra sütöttem az árut.
Családom türelmetlenül várta már, hogy megehesse, mert bizony elégettünk jó néhány kalóriát, amit így pótolhattunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése