Összes oldalmegjelenítés

2014. március 22., szombat

A retro folytatódik: ananásszal és sajttal töltött csirkemell sütőben sütve

Fiatal koromban nagy divat volt ez a fogás az éttermekben. Ma már biztosan nem találnék ilyesmit az étlapon. Nem baj, a gyermek elkápráztatásáért ezt is elkészítem. Ez sem olyan macerás étel, belefér.


Hozzávalók: 3 személyre

  • 3 db fél csirkemell (kb. 60 dkg)
  • 1 kisebb ananász
  • 5 dkg sajt (ementálim volt otthon)
  • frissen őrölt ötszínű  bors 

Bundázáshoz:

  • 2 nagy tojás
  • 0,5 dl író
  • csipet só
  • liszt
  • zsemlemorzsa

Sütéshez:

  • 6 dkg vaj

Elkészítése: 

A csirkemellet háromfelé nyitom filézőkéssel úgy, hogy először jobbról balra metszem be a vastagsága egyharmadánál, majd ugyanezt elkövetem a másik irányban is, így kapok egy nagy felületű, kb. mindenütt 1 cm-es hússzeletet. Nem bíbelődtem klopfolással. Enyhén megsóztam, frissen tarka borssal megszórtam. Az ananászt meghámoztam és 1 cm-es nagy szeleteket vágtam le belőle, ami szinte félig akkora volt, mint a kiterített hús. Éppen csak egy kis peremnek hagytam helyet. Az ananász tetejére egy szelet sajt került, majd ráhajtottam a hús másik felét és a széleit összetűztem hústűvel.
Lisztbe forgattam, aztán az írós tojásba, végül zsemlemorzsába. Egy tepsit kibéleltem sütőpapírral, amire vajdarabkákat tettem. Erre fektettem a bebundázott húst. Tetejére is vajat csipkedtem. Lefedtem fóliával és a 200 fokosra előmelegített sütőbe tettem 20 percre. Ezután levettem a fóliát és a rozmaringos sós, borsos, olívaolajas sárga krumplival együtt sütöttem még egy jó fél órát 180 fokon. Betegre ettük magunkat belőle.

Nincsenek megjegyzések: