Ma reggel láttam ezt a zöldségköretet Buddy Valastrotól elkészíteni. Ő házi sajtos petrezselymes kolbásszal kombinálta. Gyorsan lekoppintottam róla és a zsenge kis kacsamelleket ily módon készítettem el.
Hozzávalók:
Elkészítése:
A burgonyát megmostam, felkockáztam. A hagymát megpucoltam, szintén kockákra vágtam. A paprikát felkarikáztam.Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem minden zöldséget. Sóztam, borsoztam, megszórtam a zöld fűszerekkel és összeforgattam, hogy mindenüvé jusson.A kacsamellek bőrét beirdaltam, sóztam, borsoztam és egy felforrósított serpenyőben a bőrös oldalával lefelé odaraktam sülni. Kb. 3-3 percig pirítottam erős tűzön mindkét oldalát. Ezután a zöldségek tetejére ültettem a melleket és a kisült zsírral meglocsoltam őket. Addigra előmelegítettem a sütőt 220 fokra alul-felül sütésen és így sütöttem a pecsenyémet fél órán keresztül. Végül 3-4 percre rákapcsoltam a grillt is, hogy kicsit "megpörköljem" a tetejét. Piszok jó ebéd kerekedett belőle.
Hozzávalók:
- 3 fél bőrös kacsamell
- 4 közepes újkrumpli
- 2 nagy kápia paprika
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 1-1,5 tk só
- frissen őrölt fekete bors
- 1 tk oregánó
- 1 tk bazsalikom
- 1 tk kakukkfű
- 1 tk rozmaringrozmaring
- 1 tk majoranna
Elkészítése:
A burgonyát megmostam, felkockáztam. A hagymát megpucoltam, szintén kockákra vágtam. A paprikát felkarikáztam.Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem minden zöldséget. Sóztam, borsoztam, megszórtam a zöld fűszerekkel és összeforgattam, hogy mindenüvé jusson.A kacsamellek bőrét beirdaltam, sóztam, borsoztam és egy felforrósított serpenyőben a bőrös oldalával lefelé odaraktam sülni. Kb. 3-3 percig pirítottam erős tűzön mindkét oldalát. Ezután a zöldségek tetejére ültettem a melleket és a kisült zsírral meglocsoltam őket. Addigra előmelegítettem a sütőt 220 fokra alul-felül sütésen és így sütöttem a pecsenyémet fél órán keresztül. Végül 3-4 percre rákapcsoltam a grillt is, hogy kicsit "megpörköljem" a tetejét. Piszok jó ebéd kerekedett belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése