Összes oldalmegjelenítés

2014. május 25., vasárnap

Kacsamell velesült zöldségekkel

Ma reggel láttam ezt a zöldségköretet Buddy Valastrotól elkészíteni. Ő házi sajtos petrezselymes kolbásszal kombinálta. Gyorsan lekoppintottam róla és a zsenge kis kacsamelleket ily módon készítettem el. 


Hozzávalók:

  • 3 fél bőrös kacsamell
  • 4 közepes újkrumpli
  • 2 nagy kápia paprika
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 1-1,5 tk só
  • frissen őrölt fekete bors 
  • 1 tk oregánó
  • 1 tk bazsalikom
  • 1 tk kakukkfű
  • 1 tk rozmaringrozmaring
  • 1 tk majoranna

Elkészítése:

A burgonyát megmostam, felkockáztam. A hagymát megpucoltam, szintén kockákra vágtam. A paprikát felkarikáztam.Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem minden zöldséget. Sóztam, borsoztam, megszórtam a zöld fűszerekkel és összeforgattam, hogy mindenüvé jusson.A kacsamellek bőrét beirdaltam, sóztam, borsoztam és egy felforrósított serpenyőben a bőrös oldalával lefelé odaraktam sülni. Kb. 3-3 percig pirítottam erős tűzön mindkét oldalát. Ezután a zöldségek tetejére ültettem a melleket és a kisült zsírral meglocsoltam őket. Addigra előmelegítettem a sütőt 220 fokra alul-felül sütésen és így sütöttem a pecsenyémet fél órán keresztül. Végül 3-4 percre rákapcsoltam a grillt is, hogy kicsit "megpörköljem" a tetejét. Piszok jó ebéd kerekedett belőle.

Nincsenek megjegyzések: