Összes oldalmegjelenítés

2016. október 20., csütörtök

Mustáros juharszirupos csirke

Gyors ebéddel készültem fiam és magam éhét csillapítani. Feldobta a mézes mustáros hús gondolatát, de nem akartam osztatlan sikert, gondoltam csavarok egy kicsit a dolgon. Most itt ülök a fotelben hátradőlve, jól lakottan és dícsérem a saját főztömet.

Hozzávalók:
- 60 dkg csirke comb filé
-12 dkg szeletelt bacon
- 1 kk só
- pár tekerés bors
- 1 ek magos dijoni mustár
- 2 ek juharszirup
- 1 ek balzsamecet krém
- 1dl fehér bor

Elkészítése:
A bacont felcsíkoztam és egy tapadásmentes serpenyőben erős tűzön megpirítottam, majd  tálba szedtem. A csirkecombról lehúztam a bőrét, és azt is a forró serpenyőbe dobtam, megpirítottam, majd ki szedtem. A csirkecombról leszedték a húst, csíkokra vágtam és a forró serpenyőbe tettem. Sóztam, borsoztam, ráöntöttem a juharszirupot, a balzsamecetet és a mustár. Együtt pirítottam 2 percig, majd felöntöttem a borral és még kb. 5 percig forraltam nagy tűzön, ez alatt finom puha lett. Makarónira találtam, megszórtam a ropogós baconnel.
Nem telt bele 20 perc, hogy elkészítsem.

Nincsenek megjegyzések: