Egy kollégámtól hallottam ezt a receptet, akivel mindig át szoktuk beszélni, melyikünk mit főzött és azt hogyan készítette el. El Salvador nemzeti ételének tekintik ezt az egyszerűen, gyorsan elkészíthető finomságot.
Tészta:
- 30 dkg tönkölybúza liszt
- 50 ml szőlőmagolaj
- 120 ml langyos víz
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál só
Töltelék:
- 10 dkg sajt (reszelt Pannónia)
- 5 dkg sonka
- 3 szelet bacon
- 1 nagy tv-paprika
- 1 közepes db lilahagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 50 g tejföl
- 1 csipet só
- pár tekerés bors
Elkészítése:
Tészta:
A tészta hozzávalóit keverőtálban összegyúrtam,
félretettem pihenni, míg a tölteléket elkészítettem.
Aztán a tésztát hat egyenlő részre osztottam, lisztezett
felületen vékonyra (kb. 2 mm) kinyújtottam.
Töltelék:
A bacont felkockáztam, serpenyőben megpirítottam, majd
megpirítottam rajta a félfőre vágott lilahagymát is.
A sonkát, paprikát felkockáztam, a sajtot lereszeltem,
hozzákevertem a megpirított szalonnát és hagymát, sóztam, borsoztam, elkevertem
a tejföllel és a reszelt fokhagymával.
Hat egyenlő részre osztva a tésztába töltöttem.
A tészta közepén hosszában elterítettem egy púpozott
evőkanál tölteléket, ami fölött a tészta két szélét egymásra simítottam, majd
nyújtófával kicsit nyújtottam rajta, így összetapasztva a tészta széleit.
Száraz, tapadásmentes serpenyőben 1-1 perc alatt
aranybarnára sütöttem mindkét oldalát.
Szerintem csak a képzelet szab határt, mivel töltjük meg a tésztánkat. Bármikor nekilátnék annyira egyszerű és gyors.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése