Összes oldalmegjelenítés

2016. október 7., péntek

Pupusas

Egy kollégámtól hallottam ezt a receptet, akivel mindig át szoktuk beszélni, melyikünk mit főzött és azt hogyan készítette el. El Salvador nemzeti ételének tekintik ezt az egyszerűen, gyorsan elkészíthető finomságot. 


Tészta:
  • 30 dkg tönkölybúza liszt
  • 50 ml szőlőmagolaj
  • 120 ml langyos víz
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál só

Töltelék:
  • 10 dkg sajt (reszelt Pannónia)
  • 5 dkg sonka
  • 3 szelet bacon
  • 1 nagy tv-paprika
  • 1 közepes db lilahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 50 g tejföl
  • 1 csipet só
  • pár tekerés bors

Elkészítése:
Tészta:
A tészta hozzávalóit keverőtálban összegyúrtam, félretettem pihenni, míg a tölteléket elkészítettem.
Aztán a tésztát hat egyenlő részre osztottam, lisztezett felületen vékonyra (kb. 2 mm) kinyújtottam.
Töltelék:
A bacont felkockáztam, serpenyőben megpirítottam, majd megpirítottam rajta a félfőre vágott lilahagymát is.
A sonkát, paprikát felkockáztam, a sajtot lereszeltem, hozzákevertem a megpirított szalonnát és hagymát, sóztam, borsoztam, elkevertem a tejföllel és a reszelt fokhagymával.
Hat egyenlő részre osztva a tésztába töltöttem.
A tészta közepén hosszában elterítettem egy púpozott evőkanál tölteléket, ami fölött a tészta két szélét egymásra simítottam, majd nyújtófával kicsit nyújtottam rajta, így összetapasztva a tészta széleit.
Száraz, tapadásmentes serpenyőben 1-1 perc alatt aranybarnára sütöttem mindkét oldalát.
Szerintem csak a képzelet szab határt, mivel töltjük meg a tésztánkat. Bármikor nekilátnék annyira egyszerű és gyors.


Nincsenek megjegyzések: