Többféle sütit sütöttem karácsonyra, lehetőleg időtállókat. Jó fémdobozban sokáig eltartható, amennyiben marad belőle. Nálunk nagyon gyorsan elfogyott.
Hozzávalók:
- 25 dkg vaj
- 20 dkg melaszos nádcukor
- 25 dkg méz
- 25 dkg félfogós búzaliszt
- 25 dkg extra finomliszt
- 25 dkg rozsliszt (ez mindig nagyon jó ízű mézest garantál)
- 2 ek tejföl
- 1 ek őrölt fahéj
- 1/2 kk őrölt szegfűszeg
- 1 kk őrölt gyömbér 1 kk őrölt koriander
- 1 tk őrölt kardamom
Elkészítése:
Robotgép táljába mértem mindent, aztán hagytam, hogy a gép tegye a dolgát helyettem. Mikor szép egynemű tésztám volt, becsomagoltam folpackba és egy éjszakára hűtőbe tettem, de elég neki egy óra is, ha úgy alakul.
Utána lisztezett munkalapon 0,5 cm-re nyújtottam, kiszúrtam a formával, sütőpapírral bélelt tepsibe fektettem.
180 fokra előmelegített sütőben alul-felül sütésen 8-10 perc alatt elkészült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése