Karácsonyra sütöttem, szerintem szenzációsra sikerült. Aki szereti a mogyorót, annak ez a keksz biztosan nyerő választás lesz. Ráadásul dobozban tárolva hosszabb ideig is eltartható. Szinte alig kell vele dolgozni, pillanatok alatt elkészül.
Hozzávalók:
- 22 dkg vaj
- 24 dkg mogyoróvaj
- 24 dkg melaszos nádcukor
- 2 tojás
- 44 dkg tönkölybúzaliszt
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1 kávéskanál só
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
Elkészítése:
A tojásokat
habosra kevertem a cukorral, majd hozzáadtam a lágy vajat és a mogyoróvajat,
vaníliát, sót, végül a lisztet és a szódabikarbónát.
Mikor a tészta
homogén állagú lett, fóliába csomagolva egy órára a hűtőbe raktam.
Miután pihent a hűtőben,
enyhén lisztezett munkafelületen kinyújtottam 0,5 cm vékonyra, kiszaggattam,
sütőpapírral bélelt tepsibe tettem.
180 fokra előmelegített
sütőben alul-felül sütésen 10 perc alatt megsütöttem. Két nagy tepsinyi lett belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése