Összes oldalmegjelenítés

2018. augusztus 16., csütörtök

Sajtos-tejszínes pogácsa

Maradék feldolgozó üzemmódba kapcsoltam. Ez mindig így történik, amikor már egy gyufaszálat sem tudok bedugnia hűtőmbe. Így gyorsan összedobtam ezt a pogácsát, amihez csak néhány dologra volt szükségem. 



Hozzávalók a tésztához:
  • 25 dkg mascarpone
  • 1,5 dl 30%-os habtejszín
  • 40 dkg félfogós liszt
  • 1 tk só
  • 7 g instant élesztő


A tetejére:
  • magok
  • reszelt sajt
A tésztát összegyúrtam robotgépben, majd folpackba csomagolva a hűtőbe tettem 2-3 órára.

A pihentetett tésztát enyhén lisztezett felületen kinyújtottam kb. 1,5 cm vékonyra, tetejét beirdaltam késsel, kiszaggattam és sütőpapíros tepsibe állítottam fél órát kelni. Közben a tetejét megkentem maradék tojásfehérjével (de szerintem tejföl, tejszín is ugyanolyan jó lehet). Megszórtam magokkal , illetve reszelt cheddar sajttal. 
180 fokos sütőben alul-felül/  hőlég keverésen 20 perc alatt megsütöttem. 
Nagyon finom, kívül roppan, belül lágy, puha. 

Nincsenek megjegyzések: