Tegnap a barátainknál jártunk látogatóban, kiknek is igen szép veteményeskertjük van. Kaptam gyönyörű céklát és jó tanácsot, hogy a levelét se dobjuk el, hiszen pont olyan értékes, mint a cékla.
Így ma ez lett a reggelim. Mondhatom elégséges és finom volt.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A céklaleveleket folyóvíz alatt lemostam, megszárítottam konyhai törlőn, majd vékonyra felcsíkoztam. Egy tálba összekevertem az öntetet, beleforgattam a levélcsíkokat, megszórtam a narancs gerezdekkel, egy gyors fotó és már faltam is.
Nagyon kellemesen, enyhén savanykás, minimálisan kesernyés ízűek a levelek. Tökéletes.
Így ma ez lett a reggelim. Mondhatom elégséges és finom volt.
Hozzávalók:
- két marék friss céklalevél a szára nélkül
- 1 tk méz
- 1 tk magos mustár
- 1 tk repceolaj
- 1 narancs kifilézett gerezdjei
- a maradék narancslé kifacsarva
- frissen őrölt bors ízlés szerint (nálam kicsit több)
Elkészítés:
A céklaleveleket folyóvíz alatt lemostam, megszárítottam konyhai törlőn, majd vékonyra felcsíkoztam. Egy tálba összekevertem az öntetet, beleforgattam a levélcsíkokat, megszórtam a narancs gerezdekkel, egy gyors fotó és már faltam is.
Nagyon kellemesen, enyhén savanykás, minimálisan kesernyés ízűek a levelek. Tökéletes.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése