Hozzávalók:
személyenként fél csirkemellfilé
só
bors
liszt
2-3 ek olívaolaj
1 dl fehérbor
2 dl csirkealaplé
1 ek mustármag (vagy magos mustár)
1 tk koriandermag
2 ek mustár
1 dl tejszín
1 ek vaj
Elkészítése:
A csirkemelleket sózom, borsozom, belehempergetem lisztbe, lerázom és a megforrósított olajba teszem őket, 3-3 perc alatt mindkét oldalukat pirosra sütöm. Ekkor kiszedem a húst, beledobom a serpenyőbe a mustármagot, a koriandert, 1 percig pirítom, majd következik a mustár és visszateszem a húst, felöntöm a borral, ha elforraltam az alkoholtartalmát, beleöntöm az alaplét és fedő alatt 7-8 percig párolom, ekkorra a csirke tökéletesen átfő, a szósz besűrűsödik. Aláöntöm a tejszínt, majd a vajat, amivel finomabbá, krémesebbé teszem a szószt. Tetszőleges körettel tálalhatjuk a csirkét a tányéron felszeletelve, szósszal meglocsolva. Nálunk most ezt az előfőzött, hirtelen kacsazsíron megpirított krumplit favorizálja a fiam nagyon. Finom is hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése