Összes oldalmegjelenítés

2012. október 25., csütörtök

Krémes, avagy támadnak a kalóriák

Szám szerint 358 kcal van egy szeletke krémesben. Nagyon sok, de muszáj voltam elkészíteni, mert ilyet még sosem csináltam ötvenkét évem alatt. 
Ilyenre sikerültek


Nem olyan misztikus a dolog, mint amilyennek gondoltam. Nem nevezhetem drágának sem. Kipipálhatom.

Hozzávalók 10 szelethez:

275 g-os készen kapható, kinyújtott leveles tészta
1,5 l tej
4 csomag vanília ízű puding
1/2 citrom leve (opcionális, kicsit pikánssá teszi az egyébként nem túlzottan édes krémet)
3 tojás
1 tk vanília kivonat
20 dkg cukor + néhány kanálnyi a tejszínhez
2 dl tejszín
némi porcukor a szóráshoz

Az egész elkészítése úgy néz ki, hogy szinte minden egyszerre történik, de akkor aztán kapkodhat az ember. Vagy csak én nem időzíthettem jól?
A leveles tésztát széthajtogattam és a sütőpapíron, amibe csomagolták, könnyed mozdulattal a tepsibe emeltem és felvágtam 20 darabra. 170 fokra előmelegített sütőbe toltam hőlégkeverésen 15 percre. Ennyi kellett, hogy szép aranyszínű legyen. Mikor kivettem, igen magason hordta az orrát, ezért letakartam egy másik réteg sütőpapírral és egy másik tepsit tettem a tetejére néhány percre, hogy lenyomja a tésztát.
A tojásokat szétválasztottam, a fehérjét kemény habbá vertem. Közben a tejből egy litert feltettem a tűzre melegedni. A maradék fél literben elkevertem a cukrot és a pudingport, a vaníliát és mikor felforrt a tej hozzáöntöttem és sebesen kevertem, mert gyorsan megköt. Máris levettem a tűzről és robotgéppel hozzákevertem a tojások sárgáját, majd a fehérjék habját és a citromlevet is. A tésztát ketté vettem, A felére ráhalmoztam a pudingos krémet, annak tetejére a habbá vert cukros tejszínt, végül megkapta a kockákra vágott tészta sipkáját is, amit behavaztam némi porcukorral. Hűtőbe tettem 3 órára. 
Következett a mustra. Gyerekem nem evett belőle, férjem mondta, hogy nem szereti a krémest, de ezt megkóstolván más nézeteket kezdett vallani. Azt mondta, szerencsére ez nem olyan, mint a bolti. Így szépen elfogytak a hűtőből. Másnap a fiam is megevett egyet és neki is ízlett. Tehát krémes kipipálva.

Nincsenek megjegyzések: