Egészséges, diétásnak is mondható, tehát bárkinek tudnám ajánlani.
Hozzávalók:
- 60 dkg lazac filé (én bőr nélkülit vettem)
Páchoz:
- 3 ek édes chiliszósz
- 5 ek szójaszósz
- 1 tk pálmacukor
- 1/2 lime leve
- 1 tk halszósz
- 1 kk cayenne-bors
- 1 tk frissen reszelt gyömbér
- 1 gerezd fokhagyma reszelve
- 1 tk tamarind
- 2 kaffir lime levél apróra vágva
- 1/2 thai citromfű
- 1 kis piros chili apróra vágva
- 1 ek rizsecet
- 1 ek Worchestershire szósz
Körethez:
- 20 dkg spagetti tészta
- 2 ek szezámolaj
- 15 dkg zöldborsó
- 10 dkg zöld hüvelyű bab egyben
- 1 lilahagyma
- 2 szál újhagyma
- 2 közepes répa
- 1 piros kaliforniai paprika
Mindez nagyon soknak tűnik, de mindenből csak egy keveset tettem, így telt íze volt az ételnek. Mindig benéztem a fűszeres szekrénybe, amiről úgy gondoltam, hogy ide való azt beletettem, kóstolgattam, jóvá hagytam, ... ez megsütötte, ez meg megette.
Összekevertem a pácot és a halat beletettem 3 órára, lefóliáztam, hűtőbe tettem.
A zöldségeket felszabtam: a lilahagymát vaskosabb cikkekre, az újhagymát ujjnyi hosszúra, a paprikát is hasonló méretűre és a répát is, de azt zöldségpucolóval szeltem vékonyra. Igazából ezek a keletiek nagyjából egyforma nagyságúra vágnak mindent.
Begyújtják a tűzet, ráteszik a wokot, kevés olajat öntenek bele és amikor már füstöl, akkor elkezdik belehajigálni a zöldségeket olyan sorrendbe, ahogyan azok puhulnak. Hirtelen sütnek mindent nagyon erős tűzön. Így tettem én is. A sülő zöldségekre öntöttem a pácot a
halról és tovább pirítottam őket a fűszeres lében. Közben már zubogott a sós víz, amiben a tésztát 5 perc alatt megfőztem és amikor kész lett, átszedtem a ressre sült zöldségekre. Átforgattam, így a köret már el is készült. Ekkor a másik lángon már forró volt a grill serpenyő, amibe kevés olajat spricceltem, és beletettem a lazac szeleteket. Mindkét oldalukat 3-3 percig sütöttem, hogy kívül csíkos legyen, de belül még rózsaszín maradt.
Máris tálalhattam az éhes család elé. Igazán finom ebédünk volt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése