Összes oldalmegjelenítés

2012. október 29., hétfő

Villám falatok

A mai világ vívmányai a félkész ételek. Egyáltalán nem vagyok a híve, de most ehhez folyamodtam, kész, kinyújtott leveles tésztából sütöttem ezt-azt. Mivel sok feladatom volt, így jól jött ez a kis segítség.
Kivettem a mélyhűtőből és hagytam kiengedni. Innentől már szinte kész is volt. Kibontottam egy csomag füstölt, vékonyra szelt bacon szalonnát, hasonló méretű csíkokat vágtam a tésztából. A szalonnát egy fakanál nyelére tekertem spirál alakban, és ugyanígy tettem a tésztával is, hogy a szélei fedték egymást. Lehúztam a tákolmányt a fakanál nyeléről és teflon tepsibe 180 fokon, hőlégkeverésen kb. negyed óra alatt pirosra sütöttem.
A még gyorsabb sajtos variáció úgy készült, hogy a tésztát 3 cm széles csíkokra elvágtam, tetejét lehelet vékonyra szelt sajttal borítottam, közepén kettőt tekertem és kész volt a sajtos masni.
A harmadik variáció almás táska volt.
2 almát megpucoltam, durva reszelőn lereszeltem, hozzá kevertem egy marék durvára vágott diót, 2 ek barna cukrot és 3 ek narancslikőrt, 1 tk fahéjat és egy csipet szegfűszeget.
Mivel a tészta lapokra volt vágva, így derelyevágóval az egyik felének a közepét bemetszettem centinként, a másik felére pakoltam a fűszeres almát, a csíkozottat ráhajtottam, megkentem tojással, megszórtam dekor cukorral és kistestvére után küldtem a sütőbe ugyanannyi időre.
Készítettem én már házilag is leveles tésztát, hogy azt is kipróbáljam, de valaki lehülyézett, hogy mit kínlódok vele, amikor fél kilót kapok a boltban 200 forintért. És ez így van. De én olyan vagyok, hogy mindent meg kell próbálnom magamnak elkészíteni, mert kényszert érzek rá (és tapasztalatot nyerek).

                                                
     

Nincsenek megjegyzések: