És hogy fokozzam a hangulatot, a fekete és sárga muffinok mellet elkészítettem a "red velvet" nevű amerikai sütit is. természetesen mindegyiket díszítettem az alkalomhoz illő mintázattal.
Vörös bársony muffin receptje:
- 100 g lágy vaj
- 200 g porcukor
- 1 tk vanília kivonat
- 2 tojás
- 175 ml natúr joghurt
- 1 ek élelmiszer szinezék
- 175 g BL-55 finomliszt
- 25 g kukoricaliszt
- 1 tk sütőpor
- 1 kk szódabikarbóna
- 1 ek kakaópor
Elkészítése:
A tojásokat ketté választom, a fehérjéből habot verek, a sárgáját a cukorral és a vanília kivonattal szintén habosra keverem. A joghurttal elkeverem a színezőt. A szárazanyagokat egy tálba szitálom és a lágy vajjal és a joghurttal összekeverem, aztán következik a tojássárgája, végül a a fehérjehabbal fellazítom. 12 szilikon muffin formába egyenlően elosztom. 170 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen 20 perc alatt megsütöm. Rácson kihűtöm őket.
Miután meghűltek, részben kinyújtott színes marcipánmasszával fedtem be a tetejüket és marcipánból faragtam rá mintákat, részben viszont készítettem egy ízesített sajtkrémet, ezt színeztem és vontam be vele a sütiket, majd szabtam, gyúrtam rá mintákat.
Sajtkrém receptje:
- 20 dkg natúr tejszínes sajtkrém
- 2 tk zselatin 50 ml forró vízben feloldva
- 5 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 tk piros színező
Már a jövő évi menetet tervezzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése