No tehát a lehetséges anyagokból így készült a lángos:
2 dl tej
1 ek méz
2 dkg élesztő
1,5 dl tejföl
2 tk só
60 dkg BL-55 finomliszt
1 tk sikér
2 ek olaj
Feltétnek:
tejföl
reszelt sajt
4 gerezd fokhagyma + 1 dl olívaolaj
Elkészítése:
A tejet meglangyosítom, elkeverem benne a mézet, belemorzsolom az élesztőt és megkelesztem. Ha felfutott, kenyérsütőgép üstjében teszem a folyékony összetevőket alulra, a szilárdakat felülre és dagasztó programon megdagasztom, megkelesztem.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán óvatosan átgyúrom, elosztom tetszőleges méretűre (ezt 11 részre sikerült), kis cipócskákat gömbölyítek belőlük, amit 20 perc alatt letakarva újra kelesztek. Közben felforrósítom az olajat 175 fokra és a forró olajban lefedve mindkét oldalát 1,5-2 perc alatt szép pirosra sütöm.
Ezek sültek ki a dologból:
Mindig a legegyszerűbb a legjobb. Család, kollégák úgy eltüntették, mintha nem is lett volna. Bár, Jucika,- legjobb tudomásom szerint,- még őriz egyet. De miért?
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése