Hozzávalók:
- 65 dkg csirkemellfilé
- 1 dl natúr joghurt
- 1 dl paradicsompüré
- 1 tk kurkuma
- 1/2 kk kasmíri chilipor
- 1 citrom frissen facsart leve
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 nagy gerezd fokhagyma reszelve
- diónyi gyömbér reszelve
- 2 zöld chili
- 1 kápia paprika felszeletelve
- 1 tk őrölt koriandermag
- 1-2 ek aprított korianderzöld
- 1 ek garam masala
- 1 tk chat masala
- 2 ek olaj
- 1 ek barna cukor
A csirkemellet ceruzányi csíkokra vágtam és a joghurtból, paradicsompüréből, citromléből, kurkumából készített pácba testtem3-4 órára a hűtőbe érni.
Ezt követően az olajat felforrósítottam egy wokban, (vagy nagy serpenyőben) és pirítottam, míg barnulni nem kezdett. Ekkor ráhintettem a barna cukrot, a felszeletelt paprikákat és tovább sütötte,. Jött a reszelt gyömbér és fokhagyma, a fűszerek, majd a pácolt hús. Erős tűzön folyamatos kevergetés mellet fehéredésig sütöttem a húst, aztán lefedve még jó 5 percig pároltam.
Köretnek barna rizst és naánt kínáltam.
Borajánlat:
Chardonnay - 2011
Öregbaglas Pincészet Kéthely - Balatonboglári borvidék
Magnum kiszerelés: 1,5l!
Színe
puha aranysárga. Orrban tartalmas, sokszínű, egzotikus. Extrakttartalma
testessé, de egyben puhává teszi. Finom savai hosszú jövőt ígérnek ennek a
bornak. Fehér húsból párolt ételekhez illik, valamint sajthoz, diós
süteményekhez. Baráti összejövetelek elengedhetetlen itala.
A legjobb ajánlatot itt találtam.
A legjobb ajánlatot itt találtam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése