Összes oldalmegjelenítés

2012. november 13., kedd

Paprikás krumpli virslivel

Ezt akkor veszem elő, amikor végképp nem tudok mit kitalálni és nem érek rá. Még a gyerekem is szokta kérni, hogy készítsem el. No nem sokszor, csak évi 2-3 alkalommal.

Hozzávalók
  • 1 kg burgonya meghámozva, cikkekre vágva
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 tv.paprika
  • 2 közepes érett paradicsom
  • 2 halványító zellerszár
  • 2-3 ek olaj vagy zsír (kacsát használok)
  • bors
  • édes és füstölt paprika
  • néhány szelet bacon felcsíkozva (opcionális)
  • 10 füstölt virsli
  • 3 tojás
  • zöldségalaplé
Elkészítése: 

A hagymát apróra vágom, és szalmasárgára dinsztelem a zsíron, rádobom a bacont, azt is pirítom kicsit, majd jön a két féle paprika, a felszelt krumpli, kevés só, bors, a felkarikázott zeller, paprika és paradicsom. Eztán felengedem alaplével, hogy majdnem ellepje a krumplit. Kis lángon megfőzöm. A végén közé dugdosom a virsliket, ráütöm a tojásokat és lefedem 1-2 percre, ennyi idő alatt megfő a virsli és a tojás.
Ezt még másnap is megeszi a fiam, ha marad, pedig ő nagy maradék elkerülő.


Nincsenek megjegyzések: