Hozzávalók:
- 1 kg burgonya meghámozva, cikkekre vágva
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 tv.paprika
- 2 közepes érett paradicsom
- 2 halványító zellerszár
- 2-3 ek olaj vagy zsír (kacsát használok)
- só
- bors
- édes és füstölt paprika
- néhány szelet bacon felcsíkozva (opcionális)
- 10 füstölt virsli
- 3 tojás
- zöldségalaplé
A hagymát apróra vágom, és szalmasárgára dinsztelem a zsíron, rádobom a bacont, azt is pirítom kicsit, majd jön a két féle paprika, a felszelt krumpli, kevés só, bors, a felkarikázott zeller, paprika és paradicsom. Eztán felengedem alaplével, hogy majdnem ellepje a krumplit. Kis lángon megfőzöm. A végén közé dugdosom a virsliket, ráütöm a tojásokat és lefedem 1-2 percre, ennyi idő alatt megfő a virsli és a tojás.
Ezt még másnap is megeszi a fiam, ha marad, pedig ő nagy maradék elkerülő.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése