Hozzávalók:
- 60 dkg pulykamellfilé
- 2 ek kacsazsír
- 20 dkg vargánya szeletelve
- egy marék dió durvára vágva és megpirítva
- 4 nagy szem aszalt szilvaapróra felkockázva
- 5-6 szem borókabogyó mozsárban összetörve
- 1 egész tojás
- 1 ek petrezselyemzöld felaprítva
- 5 dkg Pannónia sajt apróra felkockázva
- só
- bors
- 10 dkg fűszeres zsemlemorzsa
Elkészítése:
A bagettet késes aprítóval megdaráltam, és egy kanálnyi kacsazsíron kicsit megpirította a durvára darált dióval. Egy másik serpenyőben egy kanál kacsazsíron elkezdtem sütni a gombát. Sóztam, borsoztam, hozzáadtam a petrezselymet, borókabogyót, a felkockázott sajtot és aszalt szilvát, majd az egészet összekevertem a darás dióval, végül egy tojással összefogattam a masszát.
A hússzeleteket sóztam, enyhén kiklopfoltam, beletöltöttem a massza negyedét, felgöngyöltem, megtűztem a két végét fogvájóval és bepaníroztam.
Egy kisebb teflon tepsi aljára vajszeleteket fektettem, rá a panírozott hústekercseket, a tetejére is vékony vajszeleteket tettem, lefóliázva a 160 fokos sütőbe tettem és hőlégkeverésen fél órát sütöttem. Levéve a fóliát tovább pirítottam a tekercsek mindkét felét.
Köretként hagymás krumplit kínáltam, ami szintén egy egyszerű történet. Egy kanál zsíron megsütöttem egy nagyobb lila hagymát felkockázva, majd durva lyukú reszelőn ráreszeltem a héjában főtt krumplit.
Nem diétás koszt volt a mai ebéd, de igen ízletes.
Borajánlat:
Bogyólé - 2012
Vylyan Pincészet - Villányi borvidék
Minőségi száraz vörösbor. Villányi Zweigelt-Portugieser újbor
Minőségi száraz vörösbor. Villányi Zweigelt-Portugieser újbor
Könnyebb elkészítésű vörös húsokhoz (pl.pulyka), vagy ötórai tea helyett
kekszekhez!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése