Könnyű, a bőrét leszámítva kímélőnek is mondhatnám, a citrom pedig egyébként is segít feldolgozni azt a kis zsírt, ami a szárnyon található. Az ízhatás pedig frenetikus. Együtt süthető a krumplival. Pillanatok alatt összedobható és aztán csak enni kell. Több előnyt már nem is szeretnék felsorolni.
Hozzávalók:
- 1 kg csirkeszárny
- 1 kg burgonya héjastól
- só
- frissen őrölt bors
- nagy csokor friss kakukkfű
- fél fej fokhagyma
- 2-3 citrom
- 2-3 ek olívaolaj
Elkészítése:
A burgonyákat folyó víz alatt gondosan megmostam, cikkekre vágtam, tepsibe tettem. A tepsi egyik végébe lefektettem a csirkeszárnyakat is. A krumplit és a húst meglocsoltam néhány kanál olajjal, sóztam, frissen őrölt borsot szórtam rá, a kakukkfű leveleit száráról lehúzva megszórtam a tepsi tartalmát. Fél fej fokhagymát megtisztítottam, vastagabb szeletekre vágtam eloszlattam a húson és a krumplin. A citromokat 1/2 cm-es szeletekre vágtam és letakartam vele a tepsiben lévőket. Kevés extra csavarással láttam el a húst és a krumplit és 150 fokra előmelegített sütőbe tettem hőlégkeverésen lefóliázva. Beszélgettem közben a barátnőmmel, úgyhogy csak nagyjából megítélve 3/4 órát töltöttek a fólia alatt, majd levettem a fóliát és legalább még 20 percet sütöttem őket, de ekkor már a mutánsok is bent pirultak. Én még ekkor is beszélgettem tovább. Nem tudom pontosan hogyan, de valahogyan egyszerre készültek el, finom omlósak lettek. Míg írok róla, még mindig ott érzem a számban az izgalmas ízeket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése